Enligt hemsidan så serverar man för tillfället inte alkohol på Soyokaze. Synd för jag äter inte på restauranger utan alkoholtillstånd. Eftersom restaurangen nu öppnas är det förstås tänkbart att alkoholtillstånd kommer vara på plats vid öppningsdagen.
Som sushifantast älskade jag att bo i NYC med den fantastiska sushin. I Stockholm har jag de senate tio åren haft två favoriter som alltid leverer fantastik kvalitet. Det är välkända East inne i stan samt mindre kända Tezukuri Sushi i Hammarby Sjöstad. Ett stenkast från slummen på Södermalm
Stället öppnades för nästan tio år sedan av ett ungt par. Kvaliteten på sushin har alltid varit magisk och det dröjde inte länge innan stället blev populärt. Förutom sushi så har man även ett mindre antal varma rätter.
För ett par år sedan såldes stället. Man har förbättrat lokalen och byggt en trevlig bar. Sushin är mycket bra men tveksam om den fortfarande är som tidigare. Stället är i alla fall alltid mycket välbesökt vilket är ett bra tecken. Väl värt ett besök. Det finns ett flertal trevlig ställen i närheten för den som vill ta en fördrink eller tre.
Angående kvaliteten på sushin så är gott ris förstås viktigt. Fräsch och mycket bra fisk är dock IMHO betydligt viktigare. Som i varje restaurang är det många faktorer som är viktiga.