Senaste nytt

Strejkvarsel mot Flybe/SAS, sympatiåtgärder av Svensk Pilotförening

Det är vanligt förekommande i konflikter att ett direkt berört fackförbund får stöd (läs: sympati) av andra fackförbund. Dessa andra fackförbund tar då ut en eller flera medlemmar i sympatistrejk. Är tankbilsföraren medlem i något fackförbund är det därmed inte alls otänkbart att han skulle omfattas av sådana sympatiåtgärder.
Det är ju i så fall ett beslut som tas av fackförbundet, inte den enskilda tankbilsföraren. Detta får mig att tänka på de brevbärare som vägrade dela ut reklam för ett parti för att de hävdade att de värnade om demokratin. Då har man ett snävt begrepp av demokrati.
 

mry

Medlem
Sen kan man väl säga att stridsåtgärder/sympatiåtgärder normalt måste ske skriftligen och 7 dagar i förväg till motparten.
 

olo

Medlem
Passerade just tavlorna på ARN och det lyste verkligen rött om dem. Ikväll var det bland annat Åbo, Vasa och Tallinn och imorgon var Visby, Kalmar och Tallinn röda.
 

AntonL

Medlem
Skulle åkt med SK197 (ARN-KLR) kl 17:55 idag, men den var inställd och istället ombokad till SK2197 vid kl 21:10. Såg även att 14:50 (ARN-KLR) var inställd
 
Aj aj aj nu börjar det strula igen!

Dagen idag, dagen de inte ens strejkar!
VBY-ARN 06:40 INSTÄLLD
ARN-VBY 08:05 INSTÄLLD
VBY-ARN 09:15 INSTÄLLD

själv ska jag åka 12:05 ARN-VBY och den har fått gate och ingen info om inställd ännu...men nu har ARN-KLR 12:05 "Nytt besked kl 12:05"
Screenshot 2016-02-26 10.08.25.png
 
Toppen