Senaste nytt

Spanair i konkurs

Concorde

Founding Member
Hittade en direkt flight T/R med IB för 2200SEK, utresa imorgon med retur någon gång i framtiden (kommer ju inte flyga den). Det var nästan dubbelt så dyrt att boka enkel :)
 

Homer

Medlem
Hittade en direkt flight T/R med IB för 2200SEK, utresa imorgon med retur någon gång i framtiden (kommer ju inte flyga den). Det var nästan dubbelt så dyrt att boka enkel :)

Som medveten resenär övervägde du säkert också möjligheten att använda AVIOS och boka en enkel Reward Flight Saver med IB? :p
 

Jacob

Medlem
Det verkar som det håller på att ordna upp sig för Spanairs nu arbetslösa piloter. En månad efter konkursen har hälften av de 391 piloterna fått nya jobb enligt spanska tidningen El Mundo.

Framförallt är det kineserna som är på hugget, det råder mycket stor pilotbrist i Kina och de spanska piloterna erbjuds löner på 12.000 euro i månaden för ett kontrakt på mellan ett och tre år. Hainan Airlines är ett av de bolag som vill anställa inte mindre än 150 piloter.

Kul! Förutsatt att man nu vill flytta/pendla till Kina då...
 

Dr. Miles

Expert
Jag skrev tidigare i denna tråd att det är ont om piloter i Kina och det kommer att behöva upp tll 55.000 flygare inom kommande 20 år.

I samma artikel skriver också om att Kina kommer att skaffa mellan 1.500-2.000 flygplan under kommande 20 år.
Varje flygplan behövs i genomsnitt 4 grupper av flygare, så blir det upp till 55.000 flygare.

Enligt deras utbildningsschema kommer de inte kunna utbilda så många kinesiska flygare, så därför behöver de anställa utländsk flygare som i detta fall.
 

Homer

Medlem
De där uppgifterna ska man nog ta med en nypa salt, i alla fall vad gäller antalet, uppgifterna kommer från en pressrelease från piloternas fackförening som befinner sig i vilt krig med Iberia om Iberia Express - About to fly, och nu även Air Europa som ska avskeda 46 piloter.
De är tydligen inte mer än ett 30 tal som verkligen har fått nytt jobb, och de flesta hos Vueling.
 

David

Medlem

Ser deras plan mest hela tiden men har inte åkt med dem.


AHO skrev:
Ja, det är Kinas LCC och jag har hört att de har riktigt trånga säte.

Wikipedia skrev:
As of December 2011, the Spring Airlines fleet consists of 27 Airbus A320-200 with 5 on order, each of which provides space for 174 passengers in an all-economy class cabin layout. Average fleet age of the airline is 4.4 Years.

174 pax i en 320-200 är väl rätt trångt även om det är en hel rad ifrån max (180). :)
 

Dr. Miles

Expert
Gymnastik under flygning på en Spring Airlines flight.

[video=youtube;my-PXlqGgLo]http://www.youtube.com/watch?v=my-PXlqGgLo[/video]
 
Toppen