Solstolar tillbaka på Phukets stränder

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av Ozz, 5 November 2015.

 1. Ozz

  Ozz Medlem

  Ort:
  Skara
  Land:
  Sverige Sverige
  Som frekvent semesterfirare i Phuket med ett antal månader varje vinter kunde vi konstatera förra vintern att årets största snackis utan konkurrens var solstolarna och parasollernas utträde från Phukets stränder. Militärens stora rensning delade turisterna i två läger, antingen älskade man de rena stolfria stränderna eller också hatade man det och sa att man aldrig skulle återvända om inte stolarna kom tillbaka...

  Idag tillkännagav Phukets nye guvernör att det är fritt fram för alla att ta med sig sina egna solstolar och parasoll till Phukets stränder. Och för de som inte orkar eller vill ta med egna stolar och parasoller så inrättas zoner där man kan hyra solstolar och parasoll.

  Med detta hoppas guvernören att kunna tillmötesgå alla turister, både de som vill ha solstolar och parasoll och de som tyckte att det blev för mycket med alla uthyrare över hela stranden.

  Nu är det väl bara jetskiuthyrningen som behöver en översyn och reglering så att man kan få välja om man vill vara i fred eller inte. Dom började rensa förra vintern och det är bara att hoppas att dom följer upp det i år igen nu när högsäsongen närmar sig med stormsteg.

  Källa
   
  Malu och doc gillar detta.
 2. flonken

  flonken Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har iofs aldrig varut i Phuket, men jag hör nog till den skaran som tycker det är skönt utan alla dessa solstolar överallt.
   
  Helge Haugen gillar detta.
 3. Kimmen00

  Kimmen00 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  För 10+ år sen var det OK i Phuket med en bra blandning på stränderna.. när vi var där för 2 år sen var det tragiskt.. hela stranden var späckad med stolar. Såg ut som papa Mallis. Mycket bra att de rensade upp, och att ha vissa delar med stolar och vissa utan är ju riktigt bra.
   
 4. Carl

  Carl Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Att militären rensat upp bland solstolsuthyrarna berodde på att man ville komma åt maffian som styr verksamheten och har ingenting med att turister tycker att det är (var) för mycket solstolar på stränderna.
   
 5. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Är det bara jag som läser rubriken som "Solstollar" hela tiden? :)
   
  Johanna och fcx gillar detta.
 6. OttoWallen

  OttoWallen Medlem

  Har varit två gånger på Phuket. Ena gången fanns det solstolar, andra gången inte. Personligen tycker jag att modellen utan solstolar är att föredra, det känns luftigare, lugnare och trevligare. På mindre stränder (Paradise Beach) fanns dock solstolarna till uthyrning kvar förra hösten.
   
 7. Homer

  Homer Medlem

  Finns minst en till

  [​IMG]
   
 8. Voyageur

  Voyageur Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Phuket förra veckan såg väldigt fint ut....i alla fall på Kamala stranden och några andra lite mer fridfulla sådana. Noll stolstolar och rena stränder. Knappt några försäljare ens. Inget illa att säga om det alls.
   
 9. Swisser

  Swisser Medlem

  För den som vill ha en strand utan solstolar och försäljare så är Mai Khao Beach det rätta stället. Stranden är ca 15 km lång.
   
 10. JonW

  JonW Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Vad jag vet har det aldrig varit förbjudet att ta med solstolar. Det man förbjöd var permanent kommersiell verksamhet på allmän plats utan tillstånd, vilket ju är rätt förståeligt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×