Smidigast/mest prisvärd resa Göteborg–Philadelphia

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av Magpie, 15 Januari 2015.

 1. Magpie

  Magpie Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej, jag är nyregistrerad medlem efter några månaders lurkande på forumen och har en liten undran.
  Min fru bor i Philadelphia vilket medför en hel del resor dit för mig tills hon kan flytta hit, så jag tänkte kolla med alla rävar här om jag bokar "rätt" typ av biljetter eller om jag borde kika på nåt annat.
  Jag reser ungefär var tredje vecka kanske ska tilläggas och jag föredrar så få layovers som möjligt. Mestadels har jag rest med Lufthansa då det kännts prisvärt och för att när jag reste med jobbet oftast blev bokad med Star Alliance. Men som ekonomiklassresenär är deras bonussystem inte nåt jag direkt kan dra nytta av...
  Så nu har jag upptäckt att det är rätt smutt med British Airways där jag direkt kan dra av på priset med Avios-poäng plus att jag tjänar in poäng mot ny nivå i detas bonussystem, eller har jag kanske missförstått det hela?

  Iaf, om det är nån med tankar och idéer på en bättre/smidigare väg att ta till Philly är jag intresserad av höra. Jag har sneglat på att flyga till Newark och ta tåget men det känns som en extra layover eftersom jag inte kan flyga direkt från Landvetter.

  Tack på förhand för all ev input.
   
  Matsson och simon_says91 gillar detta.
 2. Välkommen! Eftersom du måste byta i alla fall, har du funderat på SAS eller United från Arlanda/Oslo/Köpenhamn till Newark och sedan tåg till PHL? Tåget tar en timma... Båda program är nog mer generösa än Lufthansa och British Airways. Om du skall bo kvar själv i Sverige hade jag satsat på EuroBonus i kombination med AMEX.. Kanske lite bökigare från GOT :)
   
  Magpie, Jakob Österberg och flum gillar detta.
 3. Christian R

  Christian R DYKWIA

  Hej og velkommen til @Magpie! :)

  Vi tillader normalt ikke forkortelser, herunder lufthanvskoder, i rubrikken. Du kan selv ændre det, men nu da du er ny har jeg ændret det for dig.

  Forøvrigt, hyggeligt brugernavn, det får mig til at tænke på Australien og den mangfoldige natur landet rummer.

  /Christian
   
 4. Magpie

  Magpie Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har funderat på Newark och tåget, ända som känns surt är på hemresan när jag måste lämna Philly tidigt för att slippa stress med att komma till Newark i tid. Får nog bli att köra med Lufthansa/British Airways så länge dom är såpass billiga och helt enkelt ta layovern, och hoppas på att lilla Landvetter kan få direktflyg inom en snar framtid... Köpte iaf en biljett med British Airways till nästa trip för 4000:- vilket känns väldigt billigt.
  Tack för input!
   
 5. Jakob Österberg

  Jakob Österberg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag hade satsat på bonusprogram med en av allianserna och varit konsekvent med det. När du söker resa så kan du t ex på Uniteds hemsida kryssa i flygplatser i närheten av Philadelphia och även bocka i tågstationen. Då får du hela resan på samma biljett och vid ev förseningar på tåg/flyg blir du ombokad till nästkommande tåg/flyg. Du kan även kombinera, med exvis tåg på ena vägen. Om du bor kvar i Sverige rekommenderar jag att även köra på ett kreditkort kopplat till ditt bonusprogram. Ska du flyga över Atlanten regelbundet kommer du tycka att det är skönt att uppgradera dig till business när du flyger österut. Lycka till, och välkommen till businessclass!
   
  Magpie och Unicornone gillar detta.
 6. Treo

  Treo Medlem

  Reser du med British Airways får du ju 90 TP per t/r till och med i billigaste eco, så med resor var tredje vecka kommer du ganska snabbt (7 resor) upp i Silver som ger dig bl a lounge och 100 % Bonusavios.
  Slår du till på WTP (Premium Eco) som ibland är väldigt prisvärt går det ännu snabbare mot Guld (220 TP GOT-PHL t/r.).
   
  Magpie och Marcus_R gillar detta.
 7. Magpie

  Magpie Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag försöker from nu hålla mig till BAEC då jag tycker att deras bonusprogram känns givmilt. Jag lär aldrig komma upp i nästa nivå med Lufthansa. Ska dock kika på United som du nämner!
  Jag har ett Eurocard Platinum nu, mest för reseförsäkringen och PP skull. Betalar resorna med kortet och sen betalar jag fakturan direkt. Finns det ett bättre kort för mig tro?

  Precis så jag tänker nu när jag kikat på olika bonusprogram. Fördelarna redan på Bronze-nivå är bra tycker jag jämfört med andra program, och Silver är riktigt bra. Ska försöka boka in mig på en lite bättre klass nästa gång.
   
  Christian R gillar detta.
 8. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Treo och Christian R gillar detta.
 9. Treo

  Treo Medlem

  Precis! Du ska givetvis skaffa British Airways Visa och köpa dina resor på British Airways.com med det, där får du 20 Avios per 100 kronor (10 överallt annars) och en 2-4-1 voucher om du spenderar 200.000:- på ett kalenderår.

  Ett ytterligare råd är att passa på att boka eventuella resor i WTP (C, F :cool:) under hösten-vintern med den så kallade Avios-boostern, som British Airways brukar ha under sensommaren/tidiga hösten.
  Ofta sammanfaller den dessutom delvis med deras rea (som uteblev i somras ...)
   
 10. OnlyAFool

  OnlyAFool Medlem

  Ort:
  ESCM
  Land:
  Sverige Sverige
  Eurobonus när man flyger United ger väl ganska okey med poäng? Kan det vara en okey kombo?
   
  Jakob Österberg gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×