Senaste nytt

Slutgiltigt JA får civilflyg på Ärna

falling

Medlem
En fråga ifrån en lekman, finns det plats i luftrummet för en till flygplats så nära Arlanda?

Självklart! Även om det var några år sedan så har det gjorts under många år dessutom. Innan F16 las ner flögs det ju rätt mycket med 3 aktiva divisoner. 15-20 stycken som startar och kommer hem samtidigt 3-4 pass om dagen var väl ingen ovanlighet. :)

För övrigt ligger Bromma precis lika nära...
 

falling

Medlem
Tråkigt men det logiska beslutet. Investeringarna att få till platta, terminal mm hade inte gått att räkna hem med lågprisbolag som tänkte kunder.

Dessutom ser Försvaret helt annorlunda på Ärna idag än vad de gjorde för 5-10 år sedan. Då var det nedläggningshotad och man hoppades kunna dela på kostnaderna, idag är flygplatsen en strategiskt viktigt resurs.
 

Hachans

Medlem
Idag meddelade bolaget bakom planerna att de lägger ner arbetet att få till en civil flygplats på Ärna Planerna på civilt flyg på Ärna skrotas - Uppsala - UNT.se Tycker detta är tråkigt men har varit oundvikligt givet nuvarande kommunmajoritets inställning till flyget i allmänhet och flygplatsen i synnerhet.

Det är jätteskönt. Det finns ingen anledning att ha flyget inpå knuten med Arlanda 15 minuter bort med tåget.

Och nu kommer ju försvaret lägga mer verksamhet där.

Nej, fokusera på Arlanda och några andra stora flygplatser så kan vi komma bort från otyget att ha flygplatser i varenda lite halvstor kommun.
 
Toppen