Skaffa SAS EuroBonus Mastercard

Diskussion i 'Kreditkort' startad av vicce, 6 Mars 2014.

 1. vicce

  vicce Medlem

  Ort:
  GBG/Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tänkte skaffa ett SAS Eurobonus Mastercard då många butiker/affärer m.m inte tar Amex.

  Det jag hittar är 6000 poäng och fri årsavgift (är EBG så det är ju alltid fri årsavgift). Finns det något bättre erbjudande just nu, eller är detta det bästa?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tror det är det bästa du kan hitta just nu.
   
 3. vicce

  vicce Medlem

  Ort:
  GBG/Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har det funnits bättre som kanske kan vara värt att vänta på? Har ju inte bråttom direkt, men man får kanske vara nöjd med 6000 poäng. Det är ju inte dåligt.
   
 4. pelleymail

  pelleymail Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  För ett år sedan fick man 7000 p. Sedan dess har jag inte sett den dealen.
   
 5. vicce

  vicce Medlem

  Ort:
  GBG/Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Okej, men då skiljer det ju nästan ingenting. Då är 6000 poäng bra enligt mig.
   
 6. DrKlas

  DrKlas Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  I julkalendern förra året fick man 10000 poäng.

  Hur mycket tänker du använda kortet? Eller annorlunda formulerat, hur många poäng per månad förlorar du på att vänta på ett bättre erbjudande? Kommer du få in mycket poäng är det ju bättre att skaffa kortet så snart som möjligt istället för att vänta några månader på större startbonus.

  Dessutom tycker jag man alltid ska jämföra poängkorten med bensinkorten (OKQ8 och Shell) som ger 1% kontant återbäring. Med EuroBonus mastercard betalar du då 10 öre/poäng.
   
  Business Dad gillar detta.
 7. vicce

  vicce Medlem

  Ort:
  GBG/Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har ju ett SAS Amex som jag använder så fort möjligheten finns. När inte det går så använder jag mitt MC från Nordea alt Eurocard Platinum. Anledningen till att jag vill skaffa ett SAS MC är för att jag känner att det inte ger mig något extra att handla på mitt Nordea MC. Får ju inget för det. Men ett kort hos någon av bensinbolagen där man får återbäring i form av kontanter kanske inte vore så dumt det heller.. Får ju in poäng via SAS Amex..
   
 8. Friskytten

  Friskytten Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tänk bara på att du måste vara disciplinerad om du använder många olika kort för din privata ekonomi, lätt hänt att man tappar detaljkontrollen och skenar iväg.

  EBMC ligger +1 månad i sin fakturering, t ex de sista dagarna i januari plus större delen av februari ska betalas sista mars. Visst, det går att betala "i förväg", men det kräver som sagt disciplin och övervakning av saldon etc. Personligen tyckte jag att ekonomin började "lagga" p g a detta. Dessutom så ger det förhållandevis låg intjäning.

  Många bäckar små etc, men efter att provat med EBMC som huvudkort för vardagsinköp under några månader så är det numera degraderat till reservalternativ om jag ska göra ett specifikt större inköp där EuroBonus- poängintjäningen annars skulle utebli. Funderar dock på att avveckla det, tycker inte om att ha allt för många aktiva blanco-krediter på UC... Även om alla på detta forum naturligtvis är ärkerika och tjänar minst 100K/månad så skadar det inte att tänka på sin kreditvärdighet? :p

  OT: Om man av något skäl inte har fastnat för Amex så tycker jag att Diners är ett bra alternativ. Gratis kort för EBG, funkar i princip överallt utom mataffärerna (Stockholm): de flesta större shoppingcentrum, butiker i city, bensinmackar, de flesta restauranger, p-automater, systemet, stadium, Elgiganten, NK, Åhlens, taxiresor. Har det också kopplat till paypal, köper flygbiljetter på sas.se samt betalar hotellnotor runt om i världen. Dessutom reservmetod för lounge-access när du flyger utanför din allians. Fakturerar innevarande månad fram till ca den 20:e. I mitt tycke snabbare ekonomisk återmatning (jmf EBMC) och den 20%-iga poängintjäningen kompenserar i någon bemärkelse för att det trots allt finns ställen där det inte accepteras. Tror inte heller att det registreras som en blanco-kredit eftersom det "måste" betalas varje månad om man inte har deras "financial services" avbetalning (?).
   
  fmansson och simonbertilsson gillar detta.
 9. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  De ringde min sambo i förrgår och erbjöd 7000p plus 1 år avgiftsfritt.
   
 10. vicce

  vicce Medlem

  Ort:
  GBG/Sthlm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag brukar betala in i förväg, så det är inte (tror jag) ett problem. Däremot så funderar jag lite på om Diners tas på lika många eller fler ställen än Amex? För det ger väl också 20 poäng/100:-? Fördelen är väl just att det är gratis för EBG. Dock missar man ju 2-4-1 vouchern.

  Kan hålla med om att det är dumt med för många småkrediter om man inte använder de flitigt.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×