Service på SK946 Chicago - Stockholm?

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Friskytten, 15 Juni 2016.

 1. Friskytten

  Friskytten Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej! Tänkte skicka delar av familjen med SK946 ORD-ARN som avgår 21:05 och ankommer 12:30. Det är ju uppenbarligen ett "nattflyg". Någon som flugit denna nyligen och kan dela med sig av servicekonceptet i Plus respektive Business, måltider / nedsläckt kabin etc. Om man bortser från stolen så undrar jag om det är något avgörande värde i att boka Business? Tack på förhand.
   
 2. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Om resenären har status eller inte med SAS så är det redan stor skillnad redan innan avgång, med Business så har ju hen tillgång till loungen på ORD, nu skall det sägas att det är trångt from kl 20.00 SAS har ju SK944 som går ca 22,00 reser man i Plus måste man ha *A guld minst för att komma in, eller under sommaren SAS silver
  Senast jag åkte SK945 så var drinkvagnen borta, de som önskade något från den fick beställa när de kom med vagnen till maten. 2 förrätter att välja på och 4 varmrätter varav pastan är det vegetariska alternativet, bakverk, ost, frukt till dessert. Serveringen tar drygt 1 timme, man släcker ner kabinen, väckning om man vill 1,45 före landning och då så serveras frukost, buffé uppdukad under natten (har blivit sämre under åren, det finns inga smörgåsar eller renklämmer längre) detta är vad som erbjuds i C kabinen.
   
  Friskytten gillar detta.
 3. Friskytten

  Friskytten Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ok, tack för snabbt svar!
   
 4. Fredrik Jeanson

  Fredrik Jeanson Medlem

  Ort:
  VST
  Land:
  Sverige Sverige
  Som @011430121 säger så gäller status eller Business för lounger på ORD. Jag åkte SK946 i april i Plus. Två val av måltid (fisk / kyckling). I övrigt en förrätt och en efterrätt. Besättningen bad om att all dryckesbeställning skulle ske innan måltiden så att alla skulle få en möjlighet att sova under flygningen. När måltiden plockades bort frågades en gång till om drycker, sedan släcktes kabinen ned och tändes inför frukost.
   
  Friskytten gillar detta.
 5. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Instämmer med föregående talare. Jag åkte nyligen i business med tre barn och bad om att få in något ätbart så fort som möjligt till den yngsta vilket ordnades på ett bra sätt. En relativt nedkortat/uppsnabbat servering och sedan nedsläckning. Vi tackade nej till frukost och sov så länge som möjligt. Jag tycker det är värt med business bara för att få sova bra.
   
  Swissbob, 011430121 och Friskytten gillar detta.
 6. Wendestam

  Wendestam Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker det beror lite på vad/hur de är vana vid att flyga. Är det charterpax som som flyger en gång om året så kommer de nog tycka att Plus på en SAS långflight är väldigt bra och lyxigt. Är de vana C/F resenärer kommer de känna sig hemma i business.
  Nya Plus tycker jag funkar mycket bättre än gamla kabinen och då SK946 går relativt sent är det en bra lägstanivå på en relativt kort nattflight. En full trerättersmiddag med valfri dryck (inkl smoothie) och sen läggdax. Varmrätten är densamma som i M (eco) men det finns även en alternativ varmrätt att välja på. Frukosten är en klassisk flygplansfrukost.
  Känslan är dock att de i bland låter det vara tänt lite för länge i Y/M jämfört med C.
  Fast ska jag vara riktigt ärlig brukar jag inte sitta och sova hemma så varför göra det på ett flygplan? ;)
   
  Friskytten gillar detta.
 7. mjulven

  mjulven Medlem

  Ort:
  LPI
  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns en SAS lounge på ORD, jag kom in i den som resande i SAS plus och EBS i Mars 2016 utan några frågor från loungepersonalen.
   
 8. ulagun

  ulagun Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Generellt tycker jag att Plus fungerar bra under dagsflygningar. Däremot väljer jag business med flatbed för nattflygningar. Plussätena är inte direkt "sovvänliga". Dessutom slipper man då obligatoriska economy kön till toan innan landning.
   
 9. wenne87

  wenne87 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Åkte där för 2 v sedan, åkte i plus och inga problem med lounge. Maten var tyvärr väldigt seg (kanske bara denna avgång) men helt ok. Däremot av någon anledning släcktes det ner sist i plus. Ca 1 tim efter go, frågade varför och fick svaret att pluspassagerare brukar vilja ha lampan tänd längre. Förstår inte helt resonemanget, skulle C pax då älska att ha dagsljus natten igenom? Säkert bara en engångsföreteelse. Slutprodukten var väldigt bra oavsett!
   
 10. karho

  karho Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Åkte plus för några veckor sen också, fick även jag tillgång till lounge och fast track, EBS vid tillfället. Instämmer med föregående talare kring servicen.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×