Senaste nytt

SAS WIFI - Internet installeras på SAS Boeing 737-800 med start i december

Tror att det kommer vara begränsat med bandbredd och mer eller mindre bekvämt att surfa, chatta, mejla, twittra men omöjligt att köra streaming, VoIP och köra något över VPN. Tänk bara på att det blir minst 100 pax som vill Youtuba, Facebooka, Spotify, 10-20 som ska jobba med VPN. Vadå, ska SAS dra en fiberkabel till varje flygplan eller?
Det blir intressant att se hur snabbt kopplingen är... :)
 

Kricka

Medlem
LH tillåter Viber men har inte provat att ringa utan bara "messa" - jag hoppas att
SAS inte kommer att tillåta telefonsamtal då det så skönt att slippa lyssna... Det
skulle vara bra med en satellittelefon ombord, på samma sätt som nu, där man i
Nödfall kan ringa.
 

Alf

Medlem
Hoppas för allt i världen att det aldrig blir tillåtet att prata i telefon på ett flygplan, vare sig det är via satellittelefon eller WiFi. På detta forum pratas det om bekvämlighet och trevnad med mat och dryck på resan, tillåt då inte grannen i stolen bredvid att hänga i telefonen. Man behöver inte ringa för att meddela att man blir sen på ett flygplan, det vet man innan man startar. Det är bara SJ som får stopp mitt ute i skogen. Appropå SJ så är det där de värsta telefonmarodörerna finns och dessvärre i första klass.
 

agehall

Medlem
Appropå SJ så är det där de värsta telefonmarodörerna finns och dessvärre i första klass.

Ja, i andra klass går ju inte att prata i telefon, ljudnivån är ju på tok för hög där med alla svensson som sitter och pratar och barn som skriker. Bäst är det faktiskt i den tysta avdelningen. Då slipper man ju helt störas av andra när man ska ha sin telefonkonferens.

:)
 

Homer

Medlem
I häftet med reklam som SAS slängde i knäet och kallade present låg också detta
reklam SAS.jpg
 

Jacob

Medlem
Nu har det kommit mer info om saswifi. Här är pressreleasen:

Då användningen av mobila enheter har exploderat de senaste åren så har kravet på nya mobila tjänster ökat. Under 2010 tog SAS ett beslut att än en gång erbjuda internet ombord, och den här gången även med mobiltelefoni. Under sommaren 2011 slöts ett avtal mellan SAS och Panasonic att erbjuda WiFi och GSM via Panasonics eXconnect och eXphone system.

SAS vill ge kunderna den bästa flygupplevelsen då de reser med SAS och därför erbjuder de nu en av marknadens bästa lösningar för WiFi, GSM-telefoni och trådlös underhållning. Allt för att göra det smidigt och enkelt för kunderna, som nu kan välja mellan att använda sin laptop, Smartphone, GSM mobiltelefon eller sin surfplatta ombord. SASWiFi internet tjänst kommer initialt att erbjudas gratis till samtliga passagerare ombord.

SAS Boeing 737-800 flotta blir först med WiFi ombord, och allra först ut blir inrikesflyget i Norge, samt till och från Oslo och Stockholm, Frankfurt, Paris och andra städer i Europa. I sommar kommer tio stycken B737-800 vara utrustade med WiFi och i en senare fas kommer WiFi erbjudas på alla kortlinjer och även på SAS interkontinentala linjer.

- Vi försöker alltid hitta innovativa sätt att förbättra flygupplevelsen för våra kunder. Vi är därför glada att nu kunna erbjuda WiFi tjänster via bredband och samtidigt också GSM telefoni och trådlös underhållning, som vi vet är mycket efterfrågat av våra kunder”, säger Robin Kamark, kommersiell chef på SAS. Vi har valt en leverantör som har lång erfarenhet av att leverera in-flight entertainment system och vi är säkra på att det varit ett bra strategiskt val.

SASWiFi internettjänst erbjuder en delad uppkoppling på 12 Mbps, som inkluderar full internetuppkoppling, online shopping och i nästa fas även filmer, video, spel, information om och bokningsbara tjänster på destinationen, såsom till exempel taxi service, hotell reservationer mm. Med start under 2012, så kommer SAS också erbjuda GSM och GPRS telefoni, vilket innebär att man kommer kunna skicka och ta emot SMS, använda GPRS och också ta emot och ringa samtal.


SAS lanserar internet och GSM ombord på SAS | Cision Wire
 
Varför skall alla flygbolag plötsligt komma på WiFi med helt skita i eluttag! Hjälper inte mycket att kunna surfa i luften om datorn inte har ström. :)

PS: Komplimang till det CO 777-200 jag åkte i förra veckan. Eluttag på alla rader i alla kabiner. :) Även i deras B738 hade de uttag på en del rader även i Eco.
 

yopeyo

Medlem
... också ta emot och ringa samtal.

nej nej nej SAS :(

Om ni gör detta, inför samtidigt bokningsklass som garanterar plats i en telefonfri avdelning. Jag betalar premiumpris för att efter en lång dag slippa höra på hur någon annans säljmöte gått eller hur han/hon hade det med den/det föregående kväll!
 
Toppen