Senaste nytt

SAS satsar stort på Wifi och bättre service

Johan Hbg

Medlem

Attachments

  • DSC_3587.JPG
    DSC_3587.JPG
    47,8 KB · Visningar: 474

malmokalle

Medlem
För den tekniskt intresserade finns här en initierad beskrivning av teknikgurun Jörgen Städje på hur Internet fungerar på Norwegians plan.

Uppkopplad på 10 000 meter – så funkar wifi på flygplan - TechWorld (Länken visar sida 1 av 3) När det gäller denna lösning så verkar bandbredden vara ytterst begränsad.

"Satelliterna har ett flertal smala strålar, sk spotbeams med en kapacitet av 50 Mbps vardera. Alla flygplan som befinner sig i en spotbeam får dela på dess kapacitet."

"Modemet i planet är 8 Mbps och det ska delas mellan passagerarna."

Så klart att det finns andra lösningar som kanske är bättre, men 8 Mbit/s till varje passagerare inom en snar framtid är inte realistiskt.
 
Last edited:

malmokalle

Medlem
Jodå, så klart finns det en framtid med bättre lösningar och sist i artikeln finns lite tankar om detta. Men, snackar vi den kommande expansionen på SAS WiFi så får vi nog vara beredda på något annat.

"Internet är en fluga." (Inez Usman) hör väl hemma i samma kategori som 640 kB:).

"Vad jag vet är det ingen som blir rik på att skriva mjukvara." (Bill Gates) Också lite fel:rolleyes:.
 
Last edited:

Whiskey

Medlem
Exakt vad blir bättre av att personalen har ipads? Är syftet att passagerarna ska kunna be dem att googla saker?

Varför lägger SAS konsekvent ned så mycket möda på att försöka efterapa norwegians koncept? Jag tror att bolaget skulle försöka hitta en usp i t.ex. servicenivå i ekonomi. Inför gratis mat och dryck intra Europa och valet mellan LCC och SAS blir svårare för gemene man. Som det är nu så blir ju det valet enklare när SAS endast försöker konkurrera med exakt samma tekniska nivå.
 
Toppen