Senaste nytt

SAS och SJ lanserar samarbetsavtal

Jacob

Medlem
SAS och SJ har idag lanserat ett flyg-tåg interline avtal som gör det möjligt att på en SAS flygbiljett mellan Stockholm och en destination i Europa även inkludera tåganslutningen med SJ mellan Arlanda och elva svenska stationer.

De städer som omfattas av avtalet är Hudiksvall (HUV), Söderhamn (SOO), Gävle (QYU), Uppsala (QYX), Sala (XYX), Avesta (XYP), Hedemora (XXU), Borlänge (XYB), Falun (XWF), Leksand (XXO) och Mora (MXX).

Med en genomgående biljett gäller även en "Komma fram garanti" förutsatt att tåg och flyg bokas på samma biljett och att bytestiderna uppfylls. Minsta bytestid på Arlanda är 45 minuters för inrikesflyg och 60 minuter för utrikesflyg. Skulle inkommande tåg eller flyg vara försenat tar man kontakt med relevant operatör på samma sätt som man skulle gjort om man missat en flyganslutning.

Passagerare som reser i business class eller economy extra bokas i första klass på tåget (bokningsklass C på X2000 och J på övriga tåg) och passagerare som reser i economy class bokas i andra klass på tåget (bokningsklass Y på X2000 och B på övriga tåg).

Avtalet omfattar dock inte vissa passagerargrupper som ensamåkande barn, gruppresor och spädbarn.

Incheckning för tåget görs via AccessRails webbsida.
 
kommer det att somna in på samma sätt som flyrail somnade in pga konstig prissättning? och varför bara tänka på några få orter i mellansverige? Sverige är större än så...
 
Toppen