Senaste nytt

SAS och Singapore ökar samarbete

fly4fun

Medlem
Kom det inte en nyhet om SAS och Singapore Airlines samarbete för typ 12 mån sedan som bara rann ut i sanden? Och för 15 månader sedan lovades ett samarbete med Icelandair som även det rann ut i sanden. Både Norwegians och SAS PR-avdelningar jobbar hårt på att få gratis mediautrymme. Kalla mig tråkig eller negativ, men jag tror inte på det förrän tidtabellen är presenterad.
 

Jacob

Medlem
Här kommer även den svenska pressreleasen:

SAS och Singapore Airlines utökar sitt partnerskap för att stärka flygförbindelser mellan Skandinavien och Singapore

SAS och Singapore Airlines har undertecknat ett Memorandum of Understanding. Syftet är att ingå ett joint venture-avtal om att införa en gemensam direktlinje mellan Stockholm och Singapore, samt öka frekvenserna mellan Köpenhamn och Singapore. Avtalet, som innebär samordning av tidtabeller och gemensamma försäljningsaktiviteter, inväntar ett godkännande från myndigheterna i Singapore.

Singapore Airlines har för närvarande tre flygningar i veckan mellan Köpenhamn och Singapore. Samarbetet förväntas leda till tillväxt i flygtrafiken mellan Skandinavien och Singapore och, beroende på marknadens villkor, skapa möjligheter för en ny rutt mellan Stockholm och Singapore som ska flygas med Singapore Airlines flygplan. Inga flygbolag driver för närvarande direktflygningar mellan de två städerna.
- På grund av den ökade efterfrågan på resor till Sydostasien är vi mycket glada att kunna samarbeta med Singapore Airlines att lansera en ny direktlinje mellan Stockholm och Singapore. Vi kommer också att kunna erbjuda både våra företagskunder och fritidsresenärer ett stort antal destinationer i Sydostasien tack vare vårt samarbete med Singapore Airlines säger Robin Kamark, Kommersiell chef i SAS.
 

Jacob

Medlem
Kom det inte en nyhet om SAS och Singapore Airlines samarbete för typ 12 mån sedan som bara rann ut i sanden?
Nyheten då var att Singapore Airlines och SAS inlett ett codeshare avtal. Exempelvis att kunna flyga Singapore Airlines Bangkok-Singapore på en SAS biljett, tidigare var det begränsat till Thai Airways.

SQ verkar det som. Dock intressant veta om det blir 777-300ER eller 777-200 de sätter på rutten.
Ganska säker på att det lär bli en gammal Boeing 777-200, motsvarande som erbjuds till Köpenhamn. Så viktig är nog inte Stockholms-linjen att man skickar ett nyare plan.
 

Jacob

Medlem
Det finns ingen F på Boeing 777-200, right?
I vissa versioner finns det första klass men det är komfortmässigt inget märkvärdigt. 2-2-2 i rad, något bredare stol och något mer benutrymme än i business class.

Men förmodligen lär de använda ett flygplan utan första klass eftersom det inte finns marknad för det i Sverige.
 

Jacob

Medlem
vad säger du om A330-300 route från ARN? Tänkte att SAS har ju möjligheten att ge bättre service till SIA om det skulle hända något.
De brukar inte köra A330 på så långa linjer.

Men ultimat vore ju förstås en Boeing 777-300ER (B77W) med både nyaste business class och första klass. Men då skulle det väl krävas ett års förbokning på en bonusbiljett framför skynket.
 
De brukar inte köra A330 på så långa linjer.

Men ultimat vore ju förstås en Boeing 777-300ER (B77W) med både nyaste business class och första klass. Men då skulle det väl krävas ett års förbokning på en bonusbiljett framför skynket.

Ok, Jacob. B777 är ju en fin maskin så har inget emot om det alls.
 

Fredrik

Medlem
Ok, Jacob. B777 är ju en fin maskin så har inget emot om det alls.

Det är stor skillnad på deras 777-200ER och 777-300ER. Den förstnämnda är den som förmodligen används till ARN och den är mycket äldre och har sämre säten osv.

Jag skulle kunna tänka mig att den 777-200ER som blir ledig när AMS ändras till 777-300ER kan vara vad som används till ARN.
 
Toppen