Senaste nytt

SAS och Mikkeller i samarbete

palmen

Moderator
När jag hörde att SAS och Mikkeller skulle börja samarbeta kändes det verkligen bra. Nu känns det ännu bättre med tanke på de lite mer intressanta ölsorter som tas fram. (kul att folk som aldrig provat något liknande ges en chans till det) Är mycket nyfiken på "surölet" med mango.
Finns dock en risk att surölet inte faller folk i smaken. Jag har börjat lära mig dricka det nu men det har varit en rejäl uppförsbacke innan man börjar att uppskatta det. Det är ju långt ifrån "ölsmak" på många suröl men också en väldigt komplex smak som man inte riktigt förväntar sig. Jag hoppas kunna få tag på surölet nästa vecka i alla fall för smakprov.
Undra om man får en hel flaska ombord eller om de serverar ett dricksglas från flaskan och fler delar på samma flaska (som med vin)?
 
Finns dock en risk att surölet inte faller folk i smaken. Jag har börjat lära mig dricka det nu men det har varit en rejäl uppförsbacke innan man börjar att uppskatta det. Det är ju långt ifrån "ölsmak" på många suröl men också en väldigt komplex smak som man inte riktigt förväntar sig. Jag hoppas kunna få tag på surölet nästa vecka i alla fall för smakprov.
Undra om man får en hel flaska ombord eller om de serverar ett dricksglas från flaskan och fler delar på samma flaska (som med vin)?

Visst är det så, en ovanlig typ av öl som ändå funnits längre än det som "vanligt folk" förknippar med öl, d v s det ljusa lagerölet. När du lärt dig att dricka suröl kan jag tipsa om att åka till Bryssel och besöka Cantillon, ett magiskt ställe. Har varit där fyra gånger och längtar redan till nästa besök. Hoppas att fler flygbolag följer SAS. (tänker främst på asiatiska och europeiska sådana)
 

palmen

Moderator
Visst är det så, en ovanlig typ av öl som ändå funnits längre än det som "vanligt folk" förknippar med öl, d v s det ljusa lagerölet. När du lärt dig att dricka suröl kan jag tipsa om att åka till Bryssel och besöka Cantillon, ett magiskt ställe. Har varit där fyra gånger och längtar redan till nästa besök. Hoppas att fler flygbolag följer SAS. (tänker främst på asiatiska och europeiska sådana)
Cantillon har varit helt ok, tänk när ett flygbolag plockar in sådana flaskor för servering i första klass. Viner och Champagne i första klass kostar bra mycket mer än en flaska Cantillon, en Cantillon skulle jag dock se som betydligt mer exklusiv :)
SAS kan kanske gå i framkant här och till och med erbjuda den i Business eller sälja i economy på longhaul för en fin summa :). Tror många "ölnördar" skulle välja SAS på nästa longhaul om priset är någorlunda samma som hos andra bolag.
 
Cantillon har varit helt ok, tänk när ett flygbolag plockar in sådana flaskor för servering i första klass. Viner och Champagne i första klass kostar bra mycket mer än en flaska Cantillon, en Cantillon skulle jag dock se som betydligt mer exklusiv :)
SAS kan kanske gå i framkant här och till och med erbjuda den i Business eller sälja i economy på longhaul för en fin summa :). Tror många "ölnördar" skulle välja SAS på nästa longhaul om priset är någorlunda samma som hos andra bolag.


För något år sedan var tanken att det skulle finnas ett par olika Cantillon på Systembolagets ordinarie sortiment men det sprack då deras kapacitet är så liten. Den dyraste Cantillonflaskan som jag sett kostade över 2000 dollar på auktion. Det var en unik Cantillon Don Quijote som gjordes i ett limiterat antal. Fick jag välja mellan champagne och Cantillon på ett flygplan skulle jag ta det sistnämnda utan att tveka en sekund.

Därför är det så spännande med surölet från Mikkeller som serveras på SAS, helt unikt i min värld.
 

palmen

Moderator
För något år sedan var tanken att det skulle finnas ett par olika Cantillon på Systembolagets ordinarie sortiment men det sprack då deras kapacitet är så liten. Den dyraste Cantillonflaskan som jag sett kostade över 2000 dollar på auktion. Det var en unik Cantillon Don Quijote som gjordes i ett limiterat antal. Fick jag välja mellan champagne och Cantillon på ett flygplan skulle jag ta det sistnämnda utan att tveka en sekund.

Därför är det så spännande med surölet från Mikkeller som serveras på SAS, helt unikt i min värld.
Absolut är det så, skulle de erbjuda riktigt bra öl ombord skulle jag ta det framför champagne också. Kan man servera champagne och viner i 500-1000 kronors klassen kan man servera öl i 150-200 kronors klassen också tycker jag.
Förhoppningsvis har SAS och Mikkeller ett bra samarbete på gång, skulle dock inte ha något emot några andra spelare på marknaden också. Nu när SAS flyger till både LA och SF från och med i vår så vore det intressant med en riktigt bra leverantör från Californien också, Stone öppnar ju upp i Europa så där finns det en koppling åtminstone.
Förhoppningsvis får jag i alla fall testa surölet om ca 1 vecka.
 

PeteLaw

Medlem
image.jpg
Kan bjuda på en bild på dom två första någonsin öppnade S&S!
Och btw det blir hela 6 stk olika i Rare Air Series..;-)
 
Toppen