SAS Mastercard eller BA Visa för bonusresa till USA

Diskussion i 'Kreditkort' startad av darthsidious, 23 Mars 2013.

 1. darthsidious

  darthsidious Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Möjligt det här har avhandlats innan, i så fall ber jag om ursäkt.

  Men vilket av de här två korten är att bäst att använda mest om målet är att samla ihop poäng för att köpa bonusresa t/r i business (helst inte SAS) till USA? Mer specifikt, oftast Las Vegas...
   
 2. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Med tanke på att British Airways är ett av få bolag med direktflyg Europa (London och Manchester i det här fallet) till just Las Vegas så är mitt val i just den här situationen ganska enkelt (även om British Airways har höga bränsletillägg på sina biljetter).
   
 3. darthsidious

  darthsidious Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, om allt är lika tar jag helst British Airways pga det (och kanske lite bättre kvalité på business än Star Alliance?). Men om det krävs t.ex. 50% mer handlande för att få ihop en resa med British Airways så tar jag hellre Star Alliance. Är det ungefär lika mycket som krävs i inköp...?
   
 4. kristerj

  kristerj Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Du måste ha SAS Amex eller SAS Diners för att få 20 p/100:- spenderat. SAS Mastercard ger 10 p/100:- British Airways Visa ger 10 Avios /100:- utom om du handlar flygbiljetter mm från British Airways, då får du 20 Avios/100:-. För en 2-4-1 voucher krävs 150.000:- i årsinköp på Amex och 200.000:- på British Airways Visa. Ingen voucher på SAS Diners/mastercard.
  Att få bonusplatser till USA med British Airways är relativt enkelt, men just Las Vegas är svårt då väldigt många vill åka dit.
   
 5. Homer

  Homer Medlem

  Manchester?
  Virgin flyger MAN-LAS inte British Airways
   
 6. Homer

  Homer Medlem

 7. darthsidious

  darthsidious Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ok ja det med poängutdelning kände jag till. Det som är viktigast är väl egentligen vad bonusresorna kostar (poäng + tillägg) och hur lätta de är att få tag i...Vid mina få försök att hitta bonusresa med Star Alliance till Vegas från Köpenhamn har det visat sig mycket svårt att hitta. Men kanske ändå lättare än British Airways? :)
   
 8. Svar nej, att hitta plats med Star till USA har jag aldrig svårt med med British Airways är svårare i min erfarenhet.
   
 9. darthsidious

  darthsidious Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
 10. darthsidious

  darthsidious Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Ok det låter ju bra :) Men de 3-4 gånger jag ringt och frågat om biljetter några månader i förväg (ej högsäsong) har det aldrig funnits någon. Åtminstone ingen bra, kan ha funnit med massa stops...
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×