SAS lounge på Berlin Tegel

Diskussion i 'Lounger' startad av Gittan99, 30 Oktober 2014.

 1. Gittan99

  Gittan99 Medlem

  Hej,
  Letat efter svar på min fundering angående ett kommande loungebesök på Tegel nästa vecka.
  Flyger SAS plus och har en stund över till att vila mina trötta ben på.
  Vilken lounge får användas?
  Svår att hitta?
  Utbud?
  Dessvärre kommer mitt EBG förrän nästa månad men som sagt, flyger SAS plus.
  Någon vänlig själ som har tips och svar?

  Med vänlig hälsning,
  Gittan
   
 2. dino_81

  dino_81 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Lufthansa Business Lounge är den som är till för resenärer i SAS Plus.

  Den är lätt att hitta, en trappa upp ovanför Lufthansas 1:a klass incheckning. Loungen ligger land side och vägg i vägg med Senatorloungen. Har personligen inte besökt Business Lounge men jag tror att matutbudet liknar "grannen" vilket är helt okej. Sallad, potatissallad, bröd och curry wurst eller "berlinska" köttbullar.

  SAS använder Terminal D vilken ligger en liten bit från loungen, tänk på att incheckning sker i Terminal D där även säkerhetskontroll sker. Avsett alltså lite tid till att ta dig dit.

  Det kan också vara bra att skriva ut boarding card/mobilt boarding card om du vill gå in i loungen innan du lämnar ev väskor/checkar in vid disk.

  Är osäker på om man kan använda Lufthansas self check in maskiner?
   
  Agö gillar detta.
 3. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Varning - oftast ej öppen fast track i D-terminal. Därför kan det vid rusningstrafik vara en dålig idé att sitta i lounge tills det står boarding... Senast gick jag i god tid och kom igenom security 7 min innan avgång!

  I övrigt har jag inte så mycket att tillägga - har inte varit i loungen i fråga, bara i Senator-loungen och British Airways-loungen på Tegel.
   
 4. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är inte Lufthansa som sköter incheckningen på Tegel åt SAS, så det går inte att använda deras maskiner.
   
 5. SFC

  SFC Medlem

  Ort:
  Downtown STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har haft samma upplevelse i parkeringshuset, eller som dom envisas med att kalla den, terminal D.

  Eftersom SAS faktiskt påstår att det finns en fast track som kan nyttjas med EBG/EBD eller SAS Plus och det t o m anges på boarding pass har jag regelmässigt skickat in klagomål på just detta, dock endast erhållit synnerligen intetsägande svar.
   
  nota bene gillar detta.
 6. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, det är beklagligt... Det finns en kö som är avsedd för FT (längst till höger), men inte någon som kollar vem som går dit, eller ens säger att vanliga inte ska gå dit! Det fungerar uruselt vid mycket trafik. Åker man utan status kan man ju räkna med att security kan ta upp till 30 min, men som guld eller C-klass med FT förväntar man sig ju inte det.

  Undrar vad som händer om man missar flyget p.g.a. detta? Jag skulle i alla fall skylla det på flygbolaget som utlovar en service som sedan inte flygplatsen tillhandahåller.

  Oftast när jag åker från TXL tar jag en sen kvällsflight, och då är ju hela flygplatsen död - man knallar igenom security på 3 min utan status, men i rusning är det en hemsk situation.
   
 7. Coco

  Coco Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Precis som du redan har blivit upplyst om så är det Lufthansa Business Lounge för Plus. Och du kommer att uppskatta den just för att flygplatsen i sig är deprimerande tråkig att spendera mer tid på än nödvändigt.

  Första gången jag besökte TXL så gick jag ett helt varv runt byggnaden med mitt bagage innan jag hittade D-piren. Gatuköket som ligger mellan huvudbyggnaden och D-piren kan vara värd ett besök. Sen är det som flertalet redan påpekat att det ofta är en bit mellan lounge och säkerhetskontrollen och det kan tidvis vara mycket folk.
   
 8. Gittan99

  Gittan99 Medlem

  Tack alla för fina svar!
  Har en kvällsflight på torsdag så hoppas på lite mindre stök.
  Med vänlig hälsning,
  Gittan
   
 9. Den naturliga lösningen är väl att först kolla upp var terminal D är, gatuköket (Currywurst-tågvagnen) utanför huvudterminalen är ett bra riktmärke, sedan följa de skitiga fönstren åt vänster sett från vagnen så hamnar man i terminal D. Det är nämligen inte perfekt skyltat där, så det går att ta fel och åka rulltrappan ner till "terminal E" (=ankomsthallen, får D att framstå som lyxig).
  Ett intressant tidsfördriv finns annars till höger om currywurstvagnen, nämligen utsiktsterrassen (inträde 2 €, liberal säkerhetskontroll). Den är väldigt stor och man promenerar runt på taket på den hexagonformade huvudterminalen A.

  Själv har jag aldrig råkat ut för några längre köer i säkerhetskontrollen på terminal D, men jag brukar inte heller åka vid rusningstid.
  Lufthansa-loungerna tycker jag är de bästa på Tegel. De har till och med fräscha toaletter! ;)
  Skulle stanna där så länge jag kan. 10 minuter mellan lounge och gate är för det mesta rejält tilltaget.
   
 10. Vad är det för fel på de rustika toaletterna på nedervåningen utan värme och kvinnor i blå rock som städar. Mer gammal östtatskänsla än så blir det inte. Stort plus för fatet med Euro där man kan tippa om man vill. ;)

  Jag skulle säga att minimal tid på den flygplatsen är utan tvekan det bästa och gå till D terminalen så sent som det tillåter då det sällan finns sittplats och oftast bussgate eller trappa ner och sen trappa upp till planet.
   
  MarcusC, doc och NyfikenGrau gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×