SAS kommer ta betalt för extrautrymme för benen

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Wendestam, 2 December 2013.

 1. Wendestam

  Wendestam Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Läste precis detta på dn.se:

  Snart blir det dyrare att sitta vid en nödutgång eller på en annan plats med extra benutrymme. Flygbolaget SAS inför avgiften på sina långdistanslinjer till Asien och USA, uppger Privata affärer.se
  Från och med måndagen den 9 december börjar flygbolaget SAS ta betalt för extra benutrymme vid flygningar i ekonomiklass till Asien och USA.
  Flygstolarna med extra utrymme är ett fåtal och kostnaden kommer att ligga på 300 kronor per enkel resa. Henrik Edström, presschef vid SAS, tycker inte att det är orättvist att personer med långa ben nu får betala mer för att sträcka ut sig ordentligt.
  Det är en begränsad målgrupp. För de som kommer att utnyttja tjänsten är det en extra service, och vi tycker 300 kronor är en rimlig avgift, säger han.

  Är väl i linje med andra bolag, vet att jag fick betala något liknaden för första raden på Upper Deck på SQ:s A380 senast...
   
  1 person likes this.
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var uppe igår i en tråd men jag hittar den inte nu... Någon moderator får slå ihop dem när den andra tråden återfinns.
   
 3. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 4. In_Sweden

  In_Sweden Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Om detta innebär att jag redan vid bokning kan boka exit row som statuslös så ser jag detta som något positivt. Jag skulle betala för det. Men där emot så anser jag att de bör öppnas upp för bokning utan kostnad när check-in börjar, 23(24?)hr innan flighten.
   
  1 person likes this.
 5. Som jag skrev i andra tråden så känns ju priset försumbart på en långflygning. Hade garanterat betalat 600kr extra T/R, om jag nu ska tvingas flyga i ekonomiklass.
   
 6. Flood

  Flood Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Känns ändå prisvärt, är man 191 cm är det lätt värt de pengarna på en ekonomibiljett. Det bör dessutom avhålla den vertikalt utmanade delen av befolkningen från att okynnesboka platser de inte har något behov av. :rolleyes:
   
  2 personer gillar detta.
 7. obs

  obs Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Er lidt delt i min holdning til sådan et tiltag.

  På den ene side, synes jeg ikke om nu at skulle betale ekstra for at få det benplads der gør at turen ikke bliver direkte utålelig på grund af dårlig benplads (har uforholdsmæssigt meget lange ben, og sidder derfor noget trangt i et standard flysæde 31-32"). På den anden side er sæder med ekstra benplads en begrænset ressource ombord, og hvis dette tiltag måske kunne sikre en bedre chance for at kunne booke en af disse pladser, betaler jeg gerne en lille ekstra pris for at få en mere behagelig tur.

  Kunne man måske forestille sig at det kunne blive gratis for EBP/D- og eventuelt også EBG-kunder at booke disse pladser, når SAS relancerer EuroBonus-programmet? Det kunne jo være en fin lille ekstra bonus for loyale kunder, og det er jo tilsyneladende ikke noget som SAS ønsker at tjene en helt masse penge på.
   
 8. Chrille

  Chrille Medlem

  Ort:
  LLA
  Land:
  Sverige Sverige
  Stopp nu. Det viktigaste är väl att den som sitter vid nödutgången är kapabel att hantera denna, och att besättningen har möjlighet att flytta om pax enligt sitt omdöme utan tjafs om vem som betalt extra eller inte?
   
  1 person likes this.
 9. Tur-Ture

  Tur-Ture Medlem

  Hoppas verkligen inte SAS flyttar oss som redan har plats vid exit row för flygning till EWR i maj.
   
 10. Toby

  Toby Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Utmärkt!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×