SAS blandar och ger

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av NotRyan, 13 Maj 2014.

 1. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Hej!

  Vi har kunnat se Blue 1 ett längre tag nu kunna dyka upp nästan vart som helst på SAS linjenät, och på annandag påsk så trafikerades den sista rundturen ARN-LHR-ARN av en Airbus A321.

  Jag upptäckte att Arlanda-Sundsvall trafikeras nu på söndag den 18 maj av Braathens Regional med SAAB 2000, Jet Time med ATR 72, samt av SAS egna Boeing 737 (samt enligt tidtabellen av SAS med ATR 72, haha :D )

  Är det vanligt att dom blandar 2 olika underentreprenörer på samma linje, förutom att dom flyger själva?

  Mvh
  /NotRyan
   
 2. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har sett Braahtens och Jet Time samma dag på ARN-VAA, men att SAS själva skulle flyga också blir ju ännu mer spännande :)
   
 3. Tycker det är bra, om man kan anpassa flygplanstyp (och därigenom underleverantör) beroende på bokningstrycket. Ibland tycker jag dock det är problematiskt när man byter sent inpå avgång, så man hamnar på en annan plats än förväntat

  Flyger alltid Blue 1 ARN-LIN, och flög senast SAS metall ,med CRJ900, hela vägen från BLQ till CPH.

  In med fler underleverantörer och återstarta trafik på regionalflygplatser! Konkurrera ut DY där de inte kan konkurrera :)

  Så länge intjäning och servicekoncept hålls lika mellan "bolagen" ser jag det som enkom positivt.
   
  4 personer gillar detta.
 4. NotRyan

  NotRyan Medlem

  Jag håller fullständigt med dig om det, jag hoppas också att SAS kommer att kunna bjuda på de av Trafikverket upphandlade linjerna med hjälp av underleverantörer, då slipper vi Avies och andra tveksamma bolag....

  Mvh
  /NotRyan
   
  4 personer gillar detta.
 5. SWEDE

  SWEDE Medlem

  Det verkar mycket vara en fråga om brist på kabinresurser för tiden. Jag har flugit några B1-flygningar på senare tid, som ursprungligen varit A320/321-flygningar. Dessa B1-flygningar är illa förberedda, med smockfull kabin i B717-maskinen, OPUP's så det osar om det, och därtill överbokningar med de vanliga "ersättningarna", d.v.s. hälften i värdelösa kuponger och resten i cash. Skitkul för de av oss som bokar och planerar i förväg i A-klass men som sedan hamnar på ett "evakueringsflyg" med all den kabinpanik det innebär.
   
 6. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan hålla med om att det verkar väldigt rörigt bland de utförande bolagen numera och det ändras ganska ofta. Man kan fundera på hur SAS framförhållning egentligen fungerar.

  P.S.: Av alla förkortningar vi ombeds inte använda är B1 troligen en av de sämre... KF eller (ännu bättre) Blue1 fungerar.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×