SAS avråder från avbokning av returbiljett SAS Plus

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Kajsan, 22 September 2016.

 1. Kajsan

  Kajsan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  SDL-ARN, 26 sept i SAS Go
  ARN-SDL, 27 sept i SAS Plus

  Har någon annan haft problem att avboka en returbiljett, innan resan är påbörjad? Ringde in idag för att avboka returen. Svensk kundtjänst under dagtid, tillmötesgående kille, avrådde från detta intill dess att jag genomfört första delen av resan. Risken var att jag skulle förlora utresans biljett.

  Det är en ordinär betald biljett. Vi talade en bra stund och jag förhörde mig om de hade någon typ av systemstrul, för idén med SAS Plus är ju att kunna ändra och/eller full återbetalning.
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet inte exakt vad som hände här, men generellt sett så kan du få mer restriktiva villkor på hela biljetten när du blandar olika farebasis så som du har gjort här. Oftast blir det den mest restriktiva som gäller, så det är i sak inget konstigt med det SAS sa.

  Det som är lite konstigt är att SAS brukar sälja enkelresor och inte T/R vilket ger mer flexibilitet, men det finns en del undantag från detta, jag vet dock inte exakt hur det ser ut med dessa.
   
 3. Daniel A

  Daniel A Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Har för mig att SAS bokar om båda biljetterna fastän du bara vill boka om den ena.

  Stötte på detta problem när jag ville boka om utresa häromdan (både utresa och hemresa var i GO). Systemet ville att jag skulle betala 1500kr rebooking fee för båda flighten fastän jag bara ville ändra utresan och inte hemresan. 5500:- totalt, några kronor mer än vad en ny biljett skulle kostat.

  Boka alltid enkelbiljetter inom Europa med SAS.
   
  Smuffe, Kajsan, Jakob Österberg och 1 annan gillar detta.
 4. obs

  obs Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Kan noget af det samme mon være gældende her:

  Jeg sidder med en Plus billet København-Las Palmas t/r som jeg ville prøve at ændre hjemrejsen på. Men når jeg valgte en anden afgang for hjemrejsen så meddelte systemet, at jeg skulle betale ekstra 1154 kroner for CPH-LPA og 1154 kroner for LPA-CPH, selvom det kun var den ene rejse jeg ville ændre.

  Både ud- og hjemtur er i Plus, men jeg kan ikke huske om det er to forskellige fare basis.
   
 5. Daniel A

  Daniel A Ny medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Samma som hände mig (betala extra på båda resorna). Dock bör det vara gratis för dig att ändra.

  Du ska endast behöva betala mellanskillnaden på faresen, inget extra. Det är inte så att priset har gått upp med 1154kr på faresen?
   
 6. Kajsan

  Kajsan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Då var returen avbokat. Nytt samtal till kundsupport, svensk. Mycket påläst kille på av/ombokningar. Kunde få ringa och väcka honom nattetid och han lovade kunna dra regelverket. Det hade inte inneburit något problem att torsdags avboka returen. Utresan ska inte kunna komma att bli avbokad. Belopp att återbetala är en annan puck.
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu kommer det säkert att funka för dig, men bara för att en medarbetare på kundtjänst låter tvärsäker innebär det inte att de har rätt.

  Om du råkat boka en fare som sålts som en round-trip, så måste den prissättas om till en enkelresa. Nu tror jag inte att du tappar din plats när detta görs, så det är rätt safe, men i praktiken har du bokat om hela biljetten då. Just det att du inte direkt verkar ha fått veta hur mycket du får tillbaka tyder på att du faktiskt bokat en farebasis som sålts som R/T och nu måste göras om till en enkelbiljett. Har du riktig otur får du inga pengar tillbaka alls utan får snarare betala mer. (Förhoppningsvis blir det inte så, men det är inte ovanligt, rent generellt, att en enkel är dyrare än en round-trip)
   
 8. Kajsan

  Kajsan Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack, Agehall, m fl. Får bli enkelresor fortsättningsvis.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×