"SAS anklagas för fusk i fototävling"

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av johhenrik, 6 Maj 2014.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Här kommer stora anklagelser. ;) Blir ju lite svårt att avgöra vem som har rätt här utan att ha tillgång till tävlingens T&C dock.

  SAS anklagas för fusk i fototävling | Nyheter | Aftonbladet

  "När tävlingen var slut hade Svens Instagram-bild gillats mest av alla. Men han vann inte. SAS svarade bara att de utsett en hemlig vinnare."
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Det normala är ju att vinnaren utses av en jury och att deras beslut inte kan överklagas... Skulle förvåna mig om SAS valt att göra något annat.
   
 3. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Tävlingen var med i Eurobonus-bilagan som var inbladad i bla SvD tidigare i år. Finns även bild på reglerna i AB, om man bemödar sig att kolla efter. "Enkelt, va? Den bild som får flest likes vinner, så släpp loss fotografen inom dig och låt fantasin flöda!"
   
  1 person likes this.
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Ah, då är det ju lite konstigt!
   
 5. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Såg inte ens det var ett bildspel i artikeln. Ja, då är det ju ganska knepigt förfarande måste jag säga. Att folk raggar röster i tävlingar är ju inte direkt ovanligt. Händer ju rätt ofta att man ser följande i sin Facebook feed: "Snälla, rösta på min systersdotters knypplingsprojekt på den här länken". Lite fult av SAS måste jag säga. Sen är ju dock frågan om snuen är helt ärlig att alla likes verkligen är riktiga, och att de inte köpt dem så att säga. Kostar ju inte speciellt mycket att köpa likes på Facebook etc har jag hört. :)
   
 6. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Så han hade tänkt åka till USA och titta på NBA-slutspelet för sina poäng, är han medveten om hur tillgängligheten ser ut för resor till USA på poäng några dagar i förväg? :)
   
  10 personer gillar detta.
 7. johhenrik

  johhenrik Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Tävlingen avslutades för 2 månader sen iofs ;) Och det är väl rätt ok tillgänglighet i eco, är det inte det? Hur som, jag tror de flesta tror man kan köpa en resa hur som helst med poäng. har för mig vi har diskuterat just detta förrut om "vanligt folks" uppfattning om poängresor.
   
 8. thh

  thh Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Man kan tycka att SAS borde haft regler av typen "bland de med flest likes väljer en jury en vinnare" eller något kvar på att få moderera tävlingen. De flesta företag brukar ha det.

  I det här fallet verkar SAS dessutom anse att han inte fick likes för att han förtjänat dem utan för att han kommit med löften och mer eller mindre köpt röster. Man kan ha synpunkter på det, men SAS kanske vill premiera någon som faktiskt får likes för att folk gillar bilden och inte för att de lovar att gilla någon rysk porrsida istället.

  Hade SAS legala avdelning inte fått möjlighet att göra diverse friskrivningar tycker jag de borde ge honom poängen dock. Det är en relativt låg kostnad för SAS.
   
 9. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Om man tänker sig antal följare = kapital, och antal likes = avkastning på kapital, blir det inte skevt att olika deltagare har olika antal följare? Istället borde man räkna: antal likes minus antal följare. Då har man ett bättre mått på ens kreativitet och förmåga att nå ut till nya personer. Annars är det mest att premiera ryggdunkare.
   
 10. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tillgängligheten i economy är riktigt dålig med enbart några veckors framförhållning.
  Tittade nu i maj utan att hitta en enda plats på SAS hemsida resten av månaden på följande rutter:
  ARN-EWR, ARN-ORD, CPH-IAD, CPH-ORD, CPH-EWR
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×