SAS överväger att flytta Houston linjen till Köpenhamn

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av 011430121, 15 September 2014.

 1. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
 2. mha321

  mha321 Medlem

  Läste det också, och det var väl också på check-in.dk? Känns som de onekligen har ett egenintresse i att så skulle vara fallet.

  Att ett danskt företag inte använder den är väl knappast förvånande. Men om de verkligen har bara 20% beläggning är det onekligen ett problem. De jag hört från som åkt den har dock rapporterat en mycket högre siffra än så på de avgångarna - men jag har inte tillräckligt många källor för att det ska vara statistiskt säkerställt :)

  Annars låter det ju ärligt talat ganska mycket som ett argument i förhandlingarna med industrin snarare än någon faktisk plan..
   
  011430121 gillar detta.
 3. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Köra CPH-NYC var väl backup-planen om inte Houstonlinjen fungerade. Det låter dock ganska osannolikt att de skulle ge upp den redan, den har ju bara varit igång i några månader.
   
 4. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Vadsomhelst-NYC är nog egentligen mer gångbart än att köra Stavanger-Houston. Jag har ju hela tiden varit rätt skeptisk mot det där projektet, men jag tror nog inte de kommer att lägga ner den redan om inte beläggningen varit en total katastrof.
   
 5. mha321

  mha321 Medlem

  De pratade visserigen om Januari och inte på en gång, men det är ju hyfsat långt fram. Men de borde nog ge den fram till sommaren eller så åtminstone - de stora bolagen som är tänkta att köpa bijetterna har ju säkert *minst* ett antal månader i sin "bokningshorisont" där de väljer bolag för avtal..
   
 6. nota bene

  nota bene Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Får väl se vad som händer...

  Personligen skulle jag kunna tänka mig att flyga Stavanger-Houston eftersom jag har vänner och affärer i Houston, men det är inte värt typ 30000 istället för 12-15000 på rea med British Airways/American Airlines.
   
 7. Aurora

  Aurora Guest

  For noe tull, det er ingen i SAS som har truet med noe. Jeg skjønner ikke hvordan check-in kan koke så suppe på spiker som de gjør. Det skulle ikke vært lov.
   
  Fredrik gillar detta.
 8. Det är en specialrutt för oljebranschen med tidspressat schema, är säkert jättedyrt för SAS att hyra in Private Air för att driva rutten all-business.
   
 9. Har alltid ställt mig frågande till denna linjen pga. avsaknaden av matartrafik till Stavanger som väl knappast är någon hubb för SAS. CPH (eller varför inte OSL där väl en del oljebolag har HQ) känns rimligare.
   
  Jakob Österberg gillar detta.
 10. 011430121

  011430121 Medlem

  Ort:
  STOCKHOLM
  Land:
  Sverige Sverige
  20% kabinfaktor är ca 8-10 personer på vissa turer, men det kan ju vara vid något enstaka tillfälle.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×