Senaste nytt

Salt och Sill på Centralen GBG

Ubbe

Medlem
Inlägg stulet från GP. Länk till originalartikel

Klädesholmskrogen Salt & Sill öppnar en liten restaurang och delikatessbutik på Centralstationen i mars.
Även konditoriet Steinbrenner och Nyberg har öppnat pop-up-butik på stationen.


Göteborgs centralstation är en av de mest attraktiva marknadsplatserna i Göteborg – ett så kallat AAA-läge, med tanke på alla resenärer och förbipasserande som går genom stationen varje dag.
Den kända Klädesholmskrogen Salt & Sill flyttar in i CD Centralens gamla lokal, och öppnar restaurang och deli mars.
- Vi ser oss som ett bra komplement till det utbud som finns på Centralstation och att vi kommer att skilja ut oss lite – det ska bli tydligt att man kommit till Göteborg och västkustens stora centralstation, och självklart kommer vi att trycka på det, säger Sanna Hermansson, vd för Salt & Sill.
Menyn kommer inte att vara lika stor som på restaurangen och hotellet på Klädesholmen, men den kommer att ha en klar västkustprägel med fisk, skaldjur och så sill, förstås, som är rörelsens signum. Restaurangen kommer att ha 25 platser inomhus, men man hoppas på att kunna ha en uteservering till sommaren och långa öppettider. Men framför allt kommer man att ha ett extra fokus på delikatessbutiken.
- Vi kommer att ha ett en butiksdel med utvalda delikatesser på samma sätt som vi arbetar med vår deli på Tjörn i dag med olika lokala producenter i vårt närområde. Allt man kan äta i restaurangen ska man också kunna köpa med dig, och enkelt kunna värma hemma eller på arbetet, säger Sanna Hermansson som för närvarande håller på och utarbetar det nya konceptet.
Det är inte bara Salt & Sill, som sett möjligheterna med Centralstationens potentiella kundunderlag.
Bageri och konditorikedjan Steinbrenner & Nyberg, slog upp en liten pop-up-butik inne på stationen i förra veckan där resenärer och personer som arbetar i närområdet snabbt ska kunna köpa frallor och bröd till frukost eller tårtor och bullar till eftermiddagsfikat.

Enjoy :)
 
Toppen