Söker biljett Stockholm - New Orleans+Honolulu+Los Angeles

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av robban-, 28 April 2016.

 1. robban-

  robban- Medlem

  Hej!
  Jag söker lite förslag / alternativ till vår resa till USA i sommar. Vi ska resa 2 vuxna och endast en kort del av resan är bestämd. Vi måste vara i New Orleans den 26:e juni - 1 juli. Konferensen börjar 27:e så det är OK att komma fram den 26:e

  Det vi undrar är om det vi skulle kunna få in Europa->USA flyget i business class istället för economy till ett "vettigt pris". Vad vettigt pris är vet jag inte exakt, men skulle totalpriset gå upp över 40 000 kr flyger vi förmodligen economy istället (se prisexempel nedan). Vi är öppna för egentligen vilken resplan som helst och i praktiken går det mesta bra om det ger möjlighet till bättre komfort.. För utresan har vi tittat på business class med byten i södra USA (ATL, IAH, MIA), dock utan att hitta några riktigt bra priser.

  • Varifrån vill du börja din resa? Stockholm (men kan positionera i Europa, dock helst utan övernattning)
  • Var är din destination?
  • New Orleans (26:e juni - 5? juli) +
  • Honolulu (5? juli - 21? juli) +
  • Los Angeles (21? juli - 29? juli).
  Datum är förslag och de enda datumen som är låsta är 26:e - 1 juli där vi måste vara i New Orleans. Mina datum ovan är baserat på ungefär hur länge vi vill stanna på varje plats, och med reservation för nattflyg där vi kommer fram dagen efter.
  • När vill/behöver du resa ut? Första anhalten är New Orleans och vi behöver vara framme senast den 26:e juni, helst redan den 25:e juni. Vi är öppna för att resa ut 23-25 juni så länge vi är framme senast 26:e. Inte utresa innan 23:e.
  • När vill/behöver du komma hem? Hemresan är flexibel men starta hemresan runt 30 juli och helst ingen byte med övernattning.
  • Hur länge vill du vara borta? se ovan
  • Hur många personer som skall resa? 2 vuxna
  • I vilken kabinklass? Vi skulle gärna flyga business över Atlanten, men med tanke på antalet hotellnätter blir även priset på flyget en faktor.
  • Med vilka flygbolag vill du flyga med? Star Alliance är att föredra (vi krediterar EB), men skulle vi kunna flyga business med annan allians väljer vi nog det för komforten.
  • Vad är din budget? (per person) Jag har lyckats prissätta economy med SAS/United för ca 26 700 kr (totalt för 2 personer). Då är det ToR Arlanda till New Orleans och en round trip New Orleans - Honolulu - Los Angeles - New Orleans med datumen ovan. Söker som skrivet ovan förslag på business över atlanten med totalt maxpris 40.000 kr. Det finns även några få EB-poäng, cirka 150 000 för positioneringsflyg alt uppgradering.
  • Vad är det viktigaste för dig? Biljettpriset samt i viss mån i kombination med upplevelsen ombord. Kan kambinera business class över atlanten och inrikesflyg i economy.
  • Vill du stanna annanstans utöver destinationen? Nej/Se resplan ovan
  Ping @Fredrik Jeanson :)
   
 2. Fredrik Jeanson

  Fredrik Jeanson Medlem

  Ort:
  VST
  Land:
  Sverige Sverige
  Jørgen Hagen gillar detta.
 3. Avgeek

  Avgeek Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  För att lösa biten till USA kan du panikansöka om ett AMEX, snabbt churna ihop 150k spend (t.ex genom Skatteverket), så kan ni åka på en award :)
   
 4. robban-

  robban- Medlem

  Nu har vi bokat delar av resan. SAS-kampanjen i helgen kom ganska lägligt så det fick bli en ToR till Los Angeles. Dessutom är det bokat en award med United från Honolulu till Los Angeles.
  Det finns massor med platser på United mellan New Orleans - Honolulu, men ingen som går att boka med Eurobonus. Kan det släppas fler plats om man håller sig lugn eller är det bara att boka som vanligt med cash?

  @Avgeek Bra idé men lite tight inpå resan... ;)
   
  Fredrik Jeanson gillar detta.
 5. Om du har kollat på United.com. har United två kategorier av bonusresor. Saver och Standard.
  Platser i Standard är inte tillgängliga för andra bonusprogram som t ex SAS EuroBonus.

  I Economy class visar de endast en kategori och då kan det vara så att den tillgängligheten gäller endast för United Mileage Plus medlemmar om det är Uniteds flygningar.

  Screenshot20160502 03 UA.png
   
  Fredrik Jeanson gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×