Roms flygplats redo för höghastighetståg från December

Diskussion i 'SJ & SJ Prio' startad av Palazzi, 3 Oktober 2014.

 1. Ferrovia dello stato, Italiens motsvarighet till trafikverkets järnvägsdivision, meddelade idag att flygplatsen Fiumicino är färdig att kopplas på tågens höghastighetsnät fr.o.m December i år.

  Kopplingen sker till en början på Freccia Argento, från Venedig till Rom. Fiumicino blir en ändstation, så man kan inte passera söderut, genom flygplatsen.
  Freccia Argento är de tåg som kan gå på både höghastighetslinjer och konventionella banor, och som opererar i ca 200-250km/h.

  Tåglinjen kommer göra uppehåll i: Roma Fiumicino (flygplats) - Roma Termini, Roma Tiburtina, Firenze SM (Florens), Bologna, Venezia Mestre o Venezia SL. (Venedig). 3h 40min tar det om man ska åka hela sträckan.

  Det planeras också för att koppla på flygplatsen på Frecciarossa i ett andra läge - troligen i samband med Milano World Expo 2015. Det är samtidigt som nya Frecciarossa får en toppfart på 360km/h, och därmed avverkar Milano-Rom på 2h15min.
   
  NyfikenGrau gillar detta.
 2. Det är såklart positivt nästan allt detta, men ändå lite sorgligt att Fiumicino ses som ändstation söderut, säger en del om södra Italien som iom sånt här halkar efter allt mer.
   
 3. Visst är det så, men i detta fall beror det på att tåget måste avvika mot havet efter Rom...för att komma till flygplatsen. När man gör det avviker man från rälsen som fortsätter ner till Neapel o Salerno.

  Finns vissa regionaltåg som utgår från järnvägsstationen vid flygplatsen också.

  För att få ett tåg i sydlig riktning måste resan påbörjas vid Fiumicino, för att först vända nordöst mot Rom. Finns inte ekonomi att köra höghastighetståg som inte passerar varken Venedig, Milano, Florens Bologna o Rom.

  Tyvärr :(
   
  NyfikenGrau gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×