Senaste nytt

Roligare Frequent Flyer Program?

Homer

Medlem
Vi har väl alla olika uppfattningar om vad som är roligare. Hade jag gjort ett FFP (utan vidare reality check) så hade jag tittat på spelbranchen och deras achivements-system. Åk alla bolagets flygplanstyper. Åk till alla destinationer. Köp fika på 25 flighter.

Krävs en IT-avdelning med stenkoll för att det ska fungera, vilket utesluter de flesta flygbolag.:rolleyes:

F.ö. påminner det där om IHG:s kampanjer, som det alltid är problem med.
 
Last edited:

AABack2ARN

Medlem
oneworld hade för flera år sedan (tror de firade nya alliansmedlemmar) en kampanj som innebar att man fick (säg) 5000 miles i bonus om man flög med 3 oneworld-bolag, 10000 miles om man flög med 4, 20000 miles om man flög med 5.

Kommer inte ihåg poängen som AA gav men det ökade ganska kraftigt ju fler man flög med.

Den typen av utmaningar tror jag sätter igång tankeverksamheten hos många (inte minst här inne) och skulle göra programmen lite roligare. Likaså ideerna ovan om att besöka x flygplatser inom en given period eller liknande.
 

AABack2ARN

Medlem
Såja, nu var tråden om att göra programmen roligare. Inte rättvisare. Om det rör rättvisa skulle jag vilja att alla andra sätt än rumpa-i-flygplansstol inte skulle generera några flygpoäng alls...
 

matte_ante

Medlem
Som PR grej tror jag det skulle vara riktigt smart att göra nått liknande kasinon har, om inte annat för att knyta an ungdomar. Flygbolag är alldeles för mycket gubbe-som-ska-på-affärer idag. Ligger helt i tiden att skapa något nytt (eller kopiera...) Det finns ett otroligt intresse i flyg, märkte jag förra året om inte annat ;)

SAS kan starta en fristående sida där man reggar sitt EB nummer för att vara med (får man fler kunder till EB, som inte är medlem idag) och samtidigt får man bara medlemmar som vill vara med och tävla. Bara fantasin sätter stopp på olika tävlingar man hade kunnat anordna...

- Landskamper Sverige-Danmark-Norge.
- Topplistor av olika slag som redan nämnts.
- Man får en profilsida där alla SAS plan finns med, kan man räkna planen man flugit och var man suttit. och allt annat som rör SAS.
- Olika kampanjer likt det @Henrico nämner med kort sluttid som dyker upp något random.
- Sammankoppla instagram och väljt ut månadens bild.

Finns väl miljoner grejer att göra, priser behöver heller inte vara något extremt, en t/r europa i Go är inte fy skam och kan inte kosta SAS många kronor. Och sen kanske något månadspris t/r Business USA/Asien...

Edit...

Kunde inte riktigt släppa det här..

- Bli kompis med Tradera/Ebay och sälja flygbiljetter för 1 kr på utvalda destinationer.
- Låt folk rösta och utse månadens galnaste outfit ombord ett flygplan.
- Går ju att fixa rätt billiga priser som säkert många skulle uppskatta. Förutom mindre vinster som kan betalas ut i poäng, loungebiljetter, SAS prylar kan man exempelvis ha olika rundturer (piloterna, kabinpersonal, markpersonal osv...)
- Följa olika människor på SAS och göra reportage från deras vardag/ låta dom anställda sköta en telefon och använda instagram likt det dom gjorde på Landvetter där man byter efter 1v eller liknande.
- Utifrån sin profil och hur mycket man reser får man olika galna tävlingar som ska slutföras under året, där SAS kan gå ihop med sina partners och hitta på något kul.

Det gäller att sälja in SAS som det roliga flygbolaget, inte ett gammalt tråkigt statligt bolag som blöder pengar. Förutom att sälja billiga ungdomsbiljetter tror jag faktiskt man hade kunnat få in många på att anordna något liknande.

Grymma ideér. Jag funderade lite och kom inte på någonting :confused:. Du har ju talang för detta. Speciellt det där med vilka flygplan man åkt. Jag tycker du är helt rätt på det där med "gubbe som skall på affärer", de är viktiga såklart men som du säger finns mycket annat som flygbolagen kan göra. Kan man fånga lojaliteten tidigt så finns det nog mycket att vinna.
Edit: Ju roligare det är desto mer klurar såna som vi på hur man kan göra. Visst vi kanske kan böja lite på reglerna så flygbolagen inte tjänar så mycket som de vill. Men många av oss fungerar också som ambassadörer och säljer in ffp-programmen till många fler..
 

WTP

Medlem
Vilka ideér!
Tanken bakom är att kunna visa status (om man vill!) och inte skryta och att man kan "tävla" gör det hela lite mer roligare.
Roligare för oss men samtidigt skapar lojala kunder till bolaget.
Ni som är medlemmar på tex. MySkiStar förstår vad jag menar.
@SAS404 med flera har verkligen bra ideér och hoppas att ngn från SAS läser det här.
 

Voyageur

Medlem
Finns ju hotellkedjor som släppt olika appar för poänghunters. Tänker på t.ex Accor där du kan samla "badges" eller sk. achievements och poäng genom att bo på olika sätt inom Accor världen. Vore ju kul med något liknande för star alliance och andra allianser. Sen är frågan hur mycket varje program skulle bidra med eftersom 5000poäng är olika värda för alla programmen.

Eller varför inte fler SAS kampanjer med dubblapoäng under en begränsad tid, nu när det ändå trillar in mindre poäng på billigare biljetter.
 
Toppen