Rica Hotels får ny logo och visuell identitet

Diskussion i 'Skandinaviska hotellkedjor' startad av Jacob, 26 Februari 2013.

 1. Jacob

  Jacob Medlem

  Rica Hotels har funnits sedan 1975 och har haft i stort sätt samma logo sedan starten. Men nu blir det ändring på det. Den 25 februari lanseras en ny logo och en ny visuell identitet för Rica Hotels som i grunden är en norsk kedja men som även har sju hotell i Sverige.

  Det är den norska designbyrån Work som tagit fram den nya profilen och stor vikt har lagts på att framhäva skölden som varit en viktig del sedan starten på 70-talet. Meningen är att designen ska upplevas som renare och modernare men även passa alla typer av hotell i kedjan - från de moderna till de mer klassiska.

  Samtidigt lanseras en ny kommunikationsplattform med grundkonceptet "den lilla, stora skillnaden" där man vill lyfta fram de små saker som många gäster uppskattar som man hoppas kunna särskilja kedjan från konkurrenterna. Små skillnader på rummet, i frukosten eller kanske i bemötandet i receptionen.

  De nya koncepten kommer inledningsvis synas på webbsidan men successivt implementeras på samtliga hotell i Skandinavien.

  ybskva9v8rglnhjfcuwz.jpg
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×