Resor med öl

Diskussion i 'Restauranger' startad av palmen, 30 Januari 2018.

 1. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har redan planerat in det på lördag, först mjödprovning på Omnipollo och sedan upp till Uppsala på svensson-fika och sedan fortsätta med bc-fika :)
   
  h9kh9k och jsn gillar detta.
 2. Lauda 777

  Lauda 777 Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns en Mikkeller i Singapore om du inte hittar något annat skoj :)
  Mikkeller Bar – Mikkeller
   
  jerixon gillar detta.
 3. IPC_Mataveri

  IPC_Mataveri Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Från Okinawa, Japan finns dessa lokala ölen att erbjuda (+ flera).

  IMG_3782.JPG

  IMG_3783.JPG
   
  jerixon, rosenstam, squeezen och 2 andra gillar detta.
 4. Homer

  Homer Medlem

 5. gdaily

  gdaily Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jo, mitt svenska favoritbryggeri Brygghuset Finn från Skåne vann visst dubbla guldmedaljer i Uppsala för sin Weat Blanc (veteöl på champagnejäst). De har eb variant av den med Raspy Wheat, med hallon som gör den gudomlig.
   
  jerixon, jsn, rosenstam och 1 annan gillar detta.
 6. Mimer

  Mimer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nyss hemkommen från Rom där jag bland annat fick uppleva det första större snöfallet på 26 år i staden vilket bland annat stoppade biltrafiken men också stängde till exempel Colloseum och St. Peterskyrkan. Och det ställde till det även för mina planer men lite öl hans med.

  Första stopp blev Open Baladin tio minuters promenad från Piazza Venezia. Baladin är väl något av pionjärer när det kommer till craft beer i Italien, en del av deras öl har ju till och med nått Systembolaget. Väl på plats så finns ett stort utbud av Baladins egen öl på fat och flaska men också en del brygder från andra italienska bryggerier på fat. Styvt tjugo kranar och tre stycken cask på det, alla stilar av öl finns representerade. Hamburgarna var helt ok men jag den verkliga behållningen var deras egengjorda potatischips som var delikata. Väl värt ett besök!

  Från Baladin gick färden över Ponto Sisto till Bir & Fud och Ma Che Siete Venuti A Fa. Båda ställena har ett stort utbud av italiensk craft beer på både flaska och fat, öl i alla stilar. Ma Che Siete hade ett rätt bra utbud av craft beer utanför italien också, bland annat fanns Alesmiths Hawaii Speedway Stout på tap. Lade inte märke till "utländsk" öl på Bir & Fud men det fanns kanske där med. Åt inte på dessa två ställen men precis som i fallet med Open Baladin så kan jag verkligen rekommendera ett besök om du är nyfiken på den italienska ölscenen.

  Till sist han även Be. Re. med, alldeles i närheten av St. Peterskyrkan och slutstationen för spårvägslinje 19 Piazza del Risorgimento. Även här hittar du ett tjugotal italienska craft beer på tapp, men med ett begränsat flaskutbud. Maten här bestod av ett tjockare pizzabröd som fylldes med olika italienska fyllningar. Gott men rätt små portioner.

  Italienska ölscenen lever verkligen, långt ifrån bara vin i det landet numera!
   
  jerixon, palmen, El0 och 2 andra gillar detta.
 7. srg

  srg Medlem

  Om man vill köpa på sig några flaskor öl i Köpenhamn, vad är tipsen? Gärna belgiskt/trappist men även amerikansk (västkust) IPA. Jag har Kihoskh, Shoppen och Mikkellers bottleshop på listan, finns det något mer ställe man bör besöka med bra ölutbud för att köpa med sig?
  Den Belgiske Ølbutik verkar vara stället för primärt belgisk öl, men de har bara öppet torsdag kvällar, och jag är där fre-sön.
   
  jerixon gillar detta.
 8. Mimer

  Mimer Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Nu är det närmare två år sedan jag var i Köpenhamn men då var Ölbuttiken på Istedgade mellan Mikkeller Bar och Warpigs ett bra alternativ för att köpa belgisk öl. Men när jag försöker googla på dem så funkar inte hemsidor med mera, så det är kanske som så att de har stängt. Någon som vet?

  Enda tipset jag kan ge annars är som du nämner själv Kihoskh, de har haft en hel del belgiskt när jag har varit där.Mikkeller säljer öl från Cloudwater via webben nu, har de Cloudwater även i butik så testa några av deras IPA som jag personligen håller världsklass.
   
 9. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Hit kan du gå. Öppet lördagar 10-13. NV är ju också ett spännande område...!

  Belgisk Bryg
   
 10. srg

  srg Medlem

  Ölbutikken ser stängd ut, permanently closed enl google maps. Jag får svänga förbi, Mikkeller viktoriagade och Warpigs är givna.

  Tack! Mitt i ett villaområde? :)
   
 11. Agö

  Agö Medlem

  Ort:
  CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Ja, verkar vara en källare i ett villaområde.
   
 12. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  @MWi du får posta ölburken här och berätta vad baren hette och vad priset var. Bästa jag sett på en flygplats.
   
 13. MWi

  MWi Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Stället heter Salt Lick Bar-B-Que på Austin Airport (AUS) och serverar crowlers som denna priset ligger på ca $10 per öl. De häller alltså upp ölen på burk och försluter den enastående bra för en flygplats.
   

  Bifogade filer:

  palmen gillar detta.
 14. GOTATH

  GOTATH Medlem

  Ort:
  GOT/STO/ATH
  Land:
  Sverige Sverige
  Igår blev det ett besök på Lager tap House i San Diego. Självservice av cirka 30 olika öl. Man får ett armband som blippas vid tappen, sedan betalar man per ounce. Fullkomligt livsfarligt att inte ha koll på för hur mycket man dricker :)[​IMG]
   
  jerixon, palmen, Hissen och 7 andra gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×