Rekommendation av Marriotthotell på Hawaii

Diskussion i 'Marriott International & Rewards' startad av Joggi, 10 Januari 2015.

 1. Joggi

  Joggi Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har en bunt Marriottpoäng som jag tänkte spendera på boende på Hawaii (har inte bestämt vilka öar ännu). Är det någon som har några erfarenheter av de olika Marriotthotellen och kan ge tips på vilka som är bra (och vilka som är mindre bra). Har sökt igenom forumet och i en tråd stod det att man skulle undvika Marriott Waikiki Beach men jag förstod inte riktigt varför.

  Tacksam för alla tips.
   
 2. simon_says91

  simon_says91 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Haha det här är nästan komiskt. Jag körde ju en MR till HNL under mellandagarna och hoppade mellan Courtyard waikiki och Marriott Waikiki resort and spa (2 nätter vardera i 4 nätter)

  Båda hotellen är bra men det man anmärkningsvärt är väl courtyard där det bokstavligen inte finns någon ljudisolering. Marriott Resort and spa ligger direkt vid stranden medans courtyard ligger en bit ifrån (fortfarande gångavstånd). Courtyard ligger dock direkt anslutning till shoppingdistriktet något som de iof bara tar 5 min gång ifrån resort and spa.... Jag åt aldrig frukost på något av hotellen.

  Rum på Mariott:
  IMG_3082.JPG IMG_3083.JPG IMG_3085.JPG


  Rum på Courtyard:

  IMG_3098.JPG


  Prismässigt är ju Resort and Spa i högre klassen men det är en resort fee på 30USD som ligger till lite grund till det. Men låt inte den summan lura dig för det ingår en hel del saker i dessa 30USD. Bland annat 60min fritt internationella samtal från hotellrummet, fri DVDhyra med maskin, Free Wifi, Vattengympa o liknande med gymaktiviteter.

  Servicen på hotellen är detsamma.
   
  Palle Kuling gillar detta.
 3. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Har bara bott på Courtyard (då hette det något annat) och kunde konstatera att rummen är små och att poolen ligger på fel sida så det var ganska kallt i vattnet och lite ont om sol när vi var där i februari. I övrigt ligger hotellet bra till.

  De där j*a resortavgifterna börjar dyka upp i bred front på Hawaii. Mer eller mindre varenda hotell har resort fee, cleaning fee, amenity fee eller kalla det vad fasen som helst. $15-$30/natt. Tillkommer ofta utöver det totalpris som visas i bokningsdialogerna eftersom denna avgift skall betalas på plats :(
   
 4. nilsson

  nilsson Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Problemet med Waikiki är att det är väldigt turistigt. Massa amerikanare som vägrar att skaffa pass. Allt är dyrt och få saker prisvärda.
   
  simon_says91 gillar detta.
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Nja visst är det turistigt. Men det är inte heller svårt att komma undan det värsta med hyrbil även på Ohau.

  P.S: Det finns för övrigt en viss fördel med "massa amerikanare som vägrar skaffa pass" - en del av dem vill man helst att de skall hålla sig i USA ;)
   
  Christian R gillar detta.
 6. Direktorn

  Direktorn Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Finns ju även Marriott ko olina. Ligger kanske 30 min fr Honolulu. Har varit utanför men inte bott där, mycket fint såg det ut. Hyrbil är ett måste på Oahu och Maui. Missa inte North Shore, underbart. Gillade till skillnad från många på Forumet Oahu mer än Maui. Var på de flesta ställen på båda öarna. Bra att kombinera Honolulu med lugnare delarna runt ön, vilket kräver hyrbil. Både storstad och stränder i toppklass. Upplevde Maui sömnigt och vi hittade minst lika fina stränder på Oahu.
   
 7. SFC

  SFC Medlem

  Ort:
  Downtown STO
  Land:
  Sverige Sverige
  Ko Olina kan nog vara bra om man reser med barn och vill ha ett stort utbud av aktiviteter samt lugna och fina laguner att bada i. Personligen tycker jag nog det var lite för mycket högljudda amerikanska familjer och "stort charterhotell"-känsla. Detta gäller egentligen alla hotellen i Ko Olina, som är ganska likvärdiga enligt min uppfattning.

  Golfbanan i Ko Olina är däremot helt ok och kan rekommenderas för den som har vägarna förbi.
   
 8. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Noterade även att Marriott öppnar ett Courtyard på norra sidan av Ohau (troligen i anslutning till Polynesian Cultural Center och Brigham Young Univeristy).

  Ko Olina är utmärkt som område med barn, men man jag skulle nog rekommendera att bo där utanför högsommaren då det är ganska mycket folk och den gruppen av amerikanare som man kanske helst undviker. Och även om det är mellan 30 och 45 minuter med bil till stan (utanför rusningstid) minskar ju möjligheten till spontana middagar högst avsevärt.
   
 9. Bamsefar

  Bamsefar Medlem

  Ko Olina, eller JW Marriott Ihilani Ko Olina Resort & Spa som det heter, har jag bott på - helt okej hotel, lite insekter och så, myror i badrum med mera. Men det ligger WAY OFF - hyrbil visst, men det finns INGET att göra, och lagunen är inget att hänga i granen heller.

  Har bott på Waikiki också, Waikiki Beach Marriott Resort & Spa, och ja det var väl okej, men inte mera.

  Men jag har också bott på "Wailea Beach Marriott Resort & Spa" - helt okej faktiskt, och ligger grymt bra till i Wailea området, precis nedanför Shops at Wailea där det finns några resturanger osv.

  Av dessa tre skulle jag välja Wailea Beach Marriott Resort & Spa igen - bästa Marriott helt enkelt.
   
 10. Joggi

  Joggi Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för tipsen! Är nog mest inne på att boka just Waikiki Beach eller Wailea Beach, lite beroende på hur vi lägger upp vår resa.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×