ACervin
Medlem
Eftersom familjen inte kunde bestämma sig för sand mellan tårna eller snö under pjäxan hamnade vi i Hamburg efter nyår. Två färjor, en currywurst och några timmar i bilen så checkade vi in på Radisson Blu i Hamburg. Hotellet är lätt att se men inte så lätt att köra till då det ligger intill en järnvägstation och det gäller att runda järnvägsrälsen från rätt håll. Ligger precis vid mässan. Nyrenoverat för 500 miljoner och med inredning av en svensk arkitekt var rummen ljusa och fräscha. Gratis Wifi, sängarna bra. En fördel med att bo i ett skyskrape hotell är att även om man bokat ett billigt rum finns inga rum mot gården utan alla har fin utskikt över staden. Att vi bodde på 20 respektive 24 våningen underlättade förstås (Kan EBG matchningen mot till Carlson Guld ha hjälpt?). Gångavstånd till shoppingområdet kring Jungfernstig är under 10 minuter. Järnvägstationen ligger precis intill och där finns ett bra utbud av matställen om man vill undvika frukosten för stygga 24 € per person. Ett annat ekonomiskt tips nu när man åker på familjebudgeten är att undvika hotellets parkeringsgarage, 40 € per dygn, utan istället parkera på gatan under hotellet men utanför garaget. Gratis! Några I-lands problem infann sig dock. Första morgonen visade det sig att badlakanen var för små, gick inte ens att vrida runt huvudet som en turban vilket irriterade damerna. Nåväl det rättades till inför nästa dusch. En annan egenhet för ett sådant stort hotel var att det inte fanns någon Concierge service utan detta sköttes av receptionisterna. Dessa var hjälpsamma men inte särskilt kunniga. Man fick själv föreslå restaurang, sen kunde de hjälpa en med bokningen. Jämfört med en slipad concierge var det lite trögt. Å andra sidan jobbade de inte på provision som man ibland får en känsla av att Conciergen gör på vissa hotell. Sammantaget var samtliga i familjen väldigt nöjda med hotellvistelsen.
Casa di Roma, på Lange Reihe 76 är en mycket bra Italiensk restaurang. Carpaccio på hjortfile med färsk skivad tryffel, parmesan och olivolja till förrätt. Följt av svart Ravioli med laxfyllning är bara ett exempel på vad som erbjuds. Värt ett besök om man är ute efter italiensk mat. Även efterrätterna var smarriga.
The (M)Eatery är designhotellets SIDE restaurang som som serverar divere exklusiva köttstycken men även snofsiga hamburgare. Pekuniära skäl fick oss att avstå från Kobe biffen och vi nöjde oss med en Argentisk Filet Mignon som verkligen var bra. Barnen satsade på Burgarna som vare elegant presenterade. Tyvärr var servicen sådär. Mer av typen studenter på väg till ett annat yrke än de vassa italienska kyparna kvällen innan. Likaså var efterätterna likgiltiga och deras New York Cheesecake en torr och ostig upplevelse. Men för köttet är det väl värt ett besök och hotellets reception är avskalat spektakulär där bland annat köttet hänger på mörning i en glasmonter.
Bilder från reception, hotellrummet och utsikten
Casa di Roma, på Lange Reihe 76 är en mycket bra Italiensk restaurang. Carpaccio på hjortfile med färsk skivad tryffel, parmesan och olivolja till förrätt. Följt av svart Ravioli med laxfyllning är bara ett exempel på vad som erbjuds. Värt ett besök om man är ute efter italiensk mat. Även efterrätterna var smarriga.
The (M)Eatery är designhotellets SIDE restaurang som som serverar divere exklusiva köttstycken men även snofsiga hamburgare. Pekuniära skäl fick oss att avstå från Kobe biffen och vi nöjde oss med en Argentisk Filet Mignon som verkligen var bra. Barnen satsade på Burgarna som vare elegant presenterade. Tyvärr var servicen sådär. Mer av typen studenter på väg till ett annat yrke än de vassa italienska kyparna kvällen innan. Likaså var efterätterna likgiltiga och deras New York Cheesecake en torr och ostig upplevelse. Men för köttet är det väl värt ett besök och hotellets reception är avskalat spektakulär där bland annat köttet hänger på mörning i en glasmonter.
Bilder från reception, hotellrummet och utsikten