Rabattkoden CARLSONF "family & friends"

Diskussion i 'Rezidor Hotels & Club Carlson' startad av Gus, 24 Februari 2016.

 1. Gus

  Gus Medlem

  När man söker på CARLSONF i forumet får jag upp lite ströträffar men hittar ingen egen tråd om denna rabattkod. I grunden är rabattkoden till för "family & friends" för medarbetare inom Rezidor om jag förstår det hela rätt?

  Hur ser era erfarenheter att använda koden ut? Vad är definitionen av en "friend"? Räcker det med att bli lite "kompis" med en bartender på ett Radisson i Stockholm exempelvis?

  Jag kollar på Radisson Blu Plaza i Bangkok och med CARLSONF kostar ett rum i november 677 kr inkl. frukost och det är avbokningsbart. Utan koden kostar samma rum 1250 kr utan frukost och icke avbokningsbart!! Typ halva priset ju, och då får man frukost och avbokningsbart (dock inga poäng).

  Vad är det värsta som kan hända om personalen vid incheckningen inte tycker man är tillräckligt nära vän med personen i fråga? Att man får betala normalpris för rummet istället?
   
 2. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Allt som behövs är att du känner någon som jobbar på Radisson och som gett dig koden för att du ska få använda den. Ibland kan det hända att man blir tillfrågad om vem man fått den av när man checkar in.

  Ja, men det vill man inte råka ut för eftersom det kan vara väldigt dyrt.
   
 3. seat56f

  seat56f Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det finns en jäääääääättelång tråd på FlyerTalk om den här. Din fråga (i lite olika form) kommer upp ungefär två gånger per sida med inlägg och det finns inga klara svar. Du bör ha namn på din vän och dennes arbetsplats tillgängligt vid incheckning.
   
 4. crown

  crown Medlem

  @Gus jag känner en som jobbar på Radisson och enligt denne skall även bokningen ske med en @radisson.com mejladress enligt policy. Sedan skall man även kunna tala om vem man känner och hur vid check in.

  Så jag personligen hade nog avstått såvida man faktiskt inte känner någon på riktigt. Och i så fall så skall ju denne boka åt en enligt konstens alla regler och använda sin e-postadress för bokningen för att undvika problem.

  Som @agehall skriver så kan det bli dyrt/tråkigt om man på plats måste köpa ett nytt rum.
   
 5. mcleif

  mcleif Medlem

  Jeg kan booke med denne kode, fordi min arbejdsgiver er partner med Rezidor. Jeg har boet på kæden nogle gange og er hver gang blevet bedt om at bevise ved check-in, at jeg arbejder for min virksomhed. Om jeg ikke kan vise, hvem jeg arbejder for, skal jeg betale walk in/rack rate, som kan være rigtigt dyrt... Jeg har lignende adgang til lave priser på andre kæder, men der viser jeg sjældent noget bevis modsat hos Rezidor.
   
 6. Gus

  Gus Medlem

  Blandar ni inte ihop med employee rate nu? Det ska ju enbart räcka med namn och arbetsplats på vännen eller släktingen vid check in när man använder Carlsonf.

  Tänk om jag nämner "kalle Persson" vid Radisson blu stockholm och han är ledig den dagen. Då kan de ju inte ens kontrollera om vi är vänner.
   
 7. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Har använt mig av koden vid två tillfällen, båda på Park Inn Oslo Gardermoen. Inga kommentarer första gången. Andra gången frågade de om hur bokningen gjorts och jag hänvisade till tips från namngiven (förnamn) bekant som jobbar på Radisson Blu Nnnnnn. Accepterades utan vidare frågor.

  Bokningar med koden ger vare sig stay eller poäng.
   
  Gus gillar detta.
 8. freppa87

  freppa87 Medlem

  Jag använder koden flitigt och har vid flera tillfällen blivit ombedd att uppge emailadress till personen jag känner, dock aldrig vid checkin utan detta har varit en kontroll dom gjort mailledes innan. Dom har sedan kontaktat denna person per email och bekräftat att vi känner varandra.

  Som nämnts tidigare kan dom kräva att man betalar "rack rate" om man inte är berättigad rabattkoden, något som kan bli extremt dyrt.
   
  agehall och Dr. Miles gillar detta.
 9. mcleif

  mcleif Medlem

  Jo, men jeg kender ikke nogen, som arbejder for Rezidor-kæden. Jeg kan bruge koden, fordi min arbejdsgiver er partner med Rezidor, og derfor skal jeg bevise, at jeg arbejder for min virksomhed. Jeg har indtil nu skulle vise "ID" hver gang, men det har været uden for Norden, hvor hotellerne måske er mere strenge.
   
 10. Gus

  Gus Medlem

  Nu har jag bokat tre nätter i Bangkok i november med rabattkoden. Jag uppdaterar fortlöpande hur det går!
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×