Quito/Guayaguil - Galapagos

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av darthsidious, 5 April 2013.

 1. darthsidious

  darthsidious Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Försöker fixa en resa till Galapgos över jul/nyår och jag kommer troligen behöva hjälp senare med flyg dit (det blir komplicerat) :)

  Men nu, pratade med en agent för galapagosislands.com och där kan man köpa flygbiljett för ca $500 t/r till öarna. Hur ska jag hitta de här biljetter? Agenten sa att de använder flygbolagen Aerogal eller Tame.

  T.ex. säger agenten att det finns biljett 24/12 kl 10h10 med landning 12h40 (Quito - San Cristobal). Själv hittar jag inget vettigt alls, har provat med ITA Matrix och några sökmotorer till.
   
 2. pitch

  pitch Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag läste en formulering på en sida (när jag tittade efter dykresor) som fick det att låta som att flighterna dit var i princip chartrade allihop. Men fan vet egentligen.

  Sen tycker jag inte $500 T/R låter speciellt farligt för en så pass nischad sträcka. Den påstås visserligen vara bara 90 minuter (låter som det är skillnad i tidszon där), men ändå.
   
 3. Traveller

  Traveller Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tycker du skall gå in på Galapagos flygplats (GPS) hemsida och kolla vilka som flyger dit. Sedan börja din sökning. Tror det var American Airlines som hade via GYE från SFO eller MIA för 5000 sek i höstad. Tror dock det är en CS med LAN
   
 4. henkedio

  henkedio Medlem

  Ort:
  Malmö
  Hittade på ITA för 1700 kr/person i december. Från GYE. Direktflyg med LAN.
   
 5. Göran Johnson

  Göran Johnson Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag åkte samma tur, Quito-Galapagos för något år sedan. Resebyrån fixade allt. Det har ryktats en del om kvotering av turisterna sen dess. Vi åkte kryssning som en del i programmet. Utan kryssning är det nog inte mycket man får se.
   
 6. darthsidious

  darthsidious Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag misstänker också någon sorts charterkonstruktion. Det går att hitta vissa flyg dit verkar det som (som t.ex. med LAN). Vi tänkte åka på en kryssning som börjar 24/12 och den dagen hittar jag inga flyg alls (från Quito eller Guayaguil)! Trots att agenten hittar...

  Verkar som det går att vänta med att boka flygen via agenten så kan se senare om jag hittar något direkt dit som inte är från Equador.

  Hur menar du med kvotering Göran?

  edit: Sen råkar det vara så att kryssningen utgår från San Cristobal och dit går väl ännu färre flyg. Men hade säkert gått att åka båt från GPS om man hittar något bra.
   
 7. Göran Johnson

  Göran Johnson Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag läste en artikel att det ekologiska trycket på öarna var stort och att man ville minska antalet turister. Det kan ju vara så att man minskat tillgängligheten på öarna genom att endast tillåta kvoterad charter. Det var i alla fall det den artikeln jag läste gick ut på. Kan tyvärr inte hitta var jag läste det. Ön där flyget gick till är inte mycket att se. Tror dock att Darwininstitutet låg där. Ön är ganska exploaterad.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×