Qatar Airways First class på Airbus A380

Diskussion i 'Qatar Airways' startad av HON-II, 4 Februari 2015.

 1. HON-II

  HON-II Medlem

  Testade just Qatar Airways F i deras nya A380 och blev faktiskt imponerad. Mycket fin boarding i stämningsfull ljussättning och varma färger i kabinen. Jätteskön fotpall/soffa i mjukt läder, väldigt breda, sköna fåtöljer, där det går att ställa in alla parametrar via en Ipad-liknande kontrollplatta som är mycket mer kompakt och bättre designad än i EK F (exempelvis i A380). Pyjamasen var riktigt elegant i diskret mönstrat Missoni-tyg. Utmärkt kaviarservice och mycket elegant och välsmakande seafood förrätt. Sängen var i mitt tycke en av de bästa på marknanden, bred, lång och med jättesköna schweiziska bomullslakan. Konceptet liknar Lufthansa F med en uppfällbar stor skiljevägg runt överkroppen. Det är iofs ingen svit, men skapar ändå lite av en privatsfär. Jag sov tungt och skönt.

  Jag tror Qatar Airways fortfarande tränar sin personal i F service, och de verkar fortfarande ovana vid A380 maskinen. Vissa beställningar glömdes bort, två FAs visste inte var man pluggar in hörluren i F-sätet utan var tvungna att gå och fråga pursern som var tvungen att tänka och leta länge.. Vid disembarkeringen var det ingen som kollade att F passagerare steg av först med ett stort kaos som resultat, när både F och C passagerare trängdes vid samma dörr. Små konstfel, men då totalprodukten är så suverän, är åtminstone jag benägen att bortse från det hela. Tummen upp! Qatar Airways, det här gjorde ni bra!

  IMG_5157.jpg
  Kabinen vid boarding

  IMG_5159.jpg
  Badrummet var riktigt elegant

  IMG_5161.jpg
  Baren innan landning

  IMG_5163.jpg
  Baren
   
  Last edited: 4 Februari 2015
  jumbooze, WTP, Sofia och 28 andra gillar detta.
 2. Alf

  Alf Medlem

  Ort:
  Finspång
  Land:
  Sverige Sverige
  Det är inte utan man blir lite avundsjuk. Jag har en längre tid letat award platser på A380 från LHR och CDG i ett antal månader utan att lyckats. En weekend till Doha med deras F skulle vara trevligt.
   
  simon_says91 och HON-II gillar detta.
 3. Jacob

  Jacob Medlem

  Jag har bara varit inne och tittat i första klass på A380. Tekniskt sett är det inget revolutionerande, ganska traditionell design rent hårdvaromässigt, men gillar verkligen inredningen och färgvalen. Och baren i business class är verkligen toppen med alla olika cocktails och den häftiga takkronan.
   
  Gus gillar detta.
 4. Kalle Andersson

  Kalle Andersson Medlem

  Ort:
  Mälardalen
  Land:
  Sverige Sverige
  Hur var maten?
   
 5. HON-II

  HON-II Medlem

  I mitt tycke en bra meny: mitt flyg hade full middagsmeny och full frukostmeny. Kaviarservice (Oscietra), fin seafood-förrätt. Åt ingen huvudrätt, dock en raffinerad Ladurée-macaron-komposition till efterrätt. Champagnerna var Krug Grande Cuvée och Billecart-Salmon Brut Rosé. Rödvinet var en utmärkt Pauillac. Cognacen var Camus XO Elegance (som inte går att jämföra med EKs mycket, mycket lyxiga Hennessy Paradis i F). Chanpagnerna och cognacen fanns även i baren som också hade en utmärkt cocktail meny (som @Jacob påpekade).
   
  Gus, Andrew, Smuffe och 3 andra gillar detta.
 6. GillBates

  GillBates Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  @HON-II , hade Qatar Airways någon koll på din status i Miles&More? Det borde ligga i deras intresse att verkligen få det att funka för en "så viktigt" frequent flyer. Hur fungerar det generellt bland flygbolagen, har dom någon koll på status pax inom andra allianser? Går det ens att lägga in ett FQTS för ett program som inte har koppling till flygbolaget/alliansen i fråga?
   
  Last edited: 15 April 2015
 7. Jättekul att läsa! Jag testar i Juni som sagt :)

  Känner mig redan stressad över att det bara blir strax under sju timmar - hur ska man hinna med allt och ändå smälta intrycken? :)
   
  Gus, Andrew, segra och 1 annan gillar detta.
 8. HON-II

  HON-II Medlem

  Nix, bolag i andra allianser har ingen som helt möjlighet att se ens status. Även inom Star Alliance är man Lufthansa*G i alla bolag förutom M&M-bolagen. Vad gäller Qatar Airways så har jag flugit en del med dem de sista två åren - blev Qatar Airways platinum (One World Emerald) förra året.
   
  jumbooze, Smuffe, segra och 3 andra gillar detta.
 9. Windhand

  Windhand Medlem

  Land:
  Norge Norge
  Forrige uke. DOH til BKK. En meget fin flygning. Sitter nå i Thai First Lounge og venter på flyet til DOH.

  qatar.jpg
   
  Jakob Österberg, Gus, palmen och 5 andra gillar detta.
 10. Nu har jag också testat Qatar Airways A380 First Class :)

  Det var riktigt bra även om jag föredrar mindre öppna stolar - jag körde upp "privacy screen" men det kändes ändå lite konstigt att sova så öppet.
   
  Gus, Sofia och SNIFF gillar detta.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×