Problem på flygplatsen i Beijing?

Diskussion i 'Flygplatser' startad av Mikael, 1 Juli 2013.

 1. Mikael

  Mikael Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har in inrikesflygning inom Kina på torsdag (till Beijing), jag är medveten om att det ofta är förseningar inom Kina, men på sistone verkar det som att hela systemet klappar ihop under kvällen och natten. De senaste dagarna har merparten av alla inrikesflyg kvällstid (och en hel del utrikes också) ställts in, både ankommande och avgående. Och de enstaka som kan landa/lyfta är kraftigt försenade. För en storflygplats som Beijing tycker jag detta är anmärkningsvärt. Är det någon som vet mer om vad det är som har hänt?
   
 2. Tjaeng

  Tjaeng Medlem

  Inte flygbolagen, flygplatsen eller så som det är fel på. Har att göra med att PLAAF (flygvapnet) kontrollerar större delen av allt luftrum långt hårdare än vad en civiliserad stat bör göra. Minsta antydan till övning, beredskap, statsbesök, bigwig-ska-inspektera-provinserna osv, gör att inrikesflygen tar stryk. Men vad annars skulle man förvänta sig av en stad där två filer på huvudgatan (Chang'an road framför TIananmen Square) stängs av varje dag när högdjuren ska till jobbet.
   
 3. SvartMjolk

  SvartMjolk Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag kan bekräfta att det stämmer. Jag kunde simma hem i dag, nästan i alla fall. Det har kommit flera ordentliga åsk- och regnoväder de senaste dagarna. Receptionisterna i huset som jag bor i jobbar febrilt med att hålla vattnet borta med hjälp av presenning, hinkar, borstar, sandsäckar och liknande.
   
 4. Mikael

  Mikael Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  OK tack.
  Men jag tycker ändå att det är intressant att flygen funkar (mer eller mindre) bra under dagtid, men på kvällen kollapsar allting. Väldigt speciellt oväder som återkommer varje kväll ;-)
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×