Prisvärt sätt att besöka Premium Lounge i Helsingfors?

Diskussion i 'Oneworld' startad av Budgetresenär, 18 September 2016.

 1. Budgetresenär

  Budgetresenär Medlem

  Ort:
  Malmö
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag är Air Berlin One World Sapphire och skulle vilja besöka den fina Premium Loungen vid non-Schengen-delen i Helsingfors. Jag har ca 1100 Avios och ca 15000 Air Berlin Topbonus miles. Min resa behöver inte vara en bonusresa, det kan vara en revenue-resa men jag vill att den ska vara prisvärd och jag vill inte åka long-haul. Vad har ni för tips, finns det några sweet spots? Jag utgår från Köpenhamn, men kan så klart positionera mig.
   
  Bryant gillar detta.
 2. fcx

  fcx Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Tillträde ges om man ankommer från non-Schengen eller reser till non-Schengen. Billigaste, och enklaste, destinationen är då normalt London.

  På grund av höga flygskatter borde det billigaste vara att ta en awardbiljett LHR-HEL, men det kostar 6500 avios, och sen måste man ha en Oneworldflight ut från HEL för att komma in i loungen. Finns inget bolag som säljer LHR-HEL-CPH som enkel fare, så den går inte att betala cash för heller.

  Det går att boka HEL-LHR-CPH med British Airways för 155 EUR. Positionering till HEL tillkommer. Som bonus kommer man ju in i loungerna på LHR med detta om man har status.

  Ett annat alternativ om man har status hos Star Alliance (eller reser med en vän som har) är att flyga British Airways HEL-LHR och sedan SAS LHR-CPH för 90+68=158 EUR. Då får man även in loungerna i Star Alliance-delen på LHR.

  Positioneringsflyg CPH-HEL finns för 41 EUR med fulflyg eller 55 EUR med SAS. Totalt landar man då på 206-213 EUR för hela kalaset. Jag tror att det går att få ner kostnaden, och jag litar på mina forumkamrater för att hitta "bästa lösningen".
   
  Budgetresenär och Dr. Miles gillar detta.
 3. niksal

  niksal Medlem

  Ort:
  Helsingfors
  Land:
  Finland Finland
  Observera att loungen inte längre är tillgänglig för Sapphire, endast Finnairs egna. Enligt rapporter på Flyertalk så efterlevs denna regel närmast vid rusningstider. Denna ändring kom i sommar.
   
  Budgetresenär gillar detta.
 4. niksal

  niksal Medlem

  Ort:
  Helsingfors
  Land:
  Finland Finland
  Finnairs lounger | På flygplatsen | Finnair

  Endast tillgängligt för Finnair Plus Platinum- och Gold-medlemmar (+ en gäst) samt oneworld Emerald-kortinnehavare (+ en gäst), när avreseflyget marknadsförs av ett oneworld-flygbolag.
   
  Budgetresenär gillar detta.
 5. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
 6. E.K

  E.K Medlem

  Lite "off topic" Men Lufthansagruppen har ju något liknande för sina businesslounger och silvermedlemmar.
  Med andra ord så kommer ingen annan silvermedlem från övriga Star Alliance in i Lufthansa-gruppens egna businesslounger.
   
 7. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Att det förekommer inom Star Alliance vet jag men oneworld har (enligt mig) hållt mer på strukturen att om ett bolags medlem skall ha en förmån skall det gälla för alla när det kommer till exempelvis prio boarding, fast track och lounge. Vet att det finns vissa undantag hos exempelvis Qatar men trots allt färre avvikelser än hos Star Alliance.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×