Prisattack från Etihad Regional

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Resenären, 15 Juni 2014.

 1. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Etihad Regional, dvs fd Darwin Airline i Schweiz har nu en ny prisattack på Swiss, enligt «Schweiz am Sonntag».
  Man kan resa Tor Genève från Zürich för 99 CHF (750 SEK). Kampanjen gäller till 25 oktober 2014 och måste bokas senast i mitten av vecka 25.
  Swiss tar 430 CHF för samma sträcka och även tåget SBB är med 168 CHF i 2a klass dyrare än Etihad Regional.
  Jag gjorde en testbokning på en annan promotionlinje, Genève till Nice och hittade en enkelbiljet för 48:75 CHF.

  Etihad.jpg
   
 2. Swisser

  Swisser Medlem

  Det börjar bli svettigt för Swiss. De pressas ju redan hårt på internationella linjer från speciellt flygbolagen från Mellanöstern. Nu blir de dessutom pressade på hemmamarknaden och på vissa kortdistansflygningar. Undrar hur de kommer att reagera? Lufthansagruppen som de tillhör kom ju ut med en vinstvarning i veckan. De är nog inte så förtjusta över konkurrensen från Turkiet och Mellanöstern.

  Beträffande kostnaden för tågresan mellan ZRH-GVA så betalar de flesta schweizare endast häflten så mycket då de har ett s.k. halvpriskort "Halbtax-Abo". De betalar med detta kort ca CHF 90 T/R i andra klass.
   
 3. MarcusC

  MarcusC Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Apropå denna "nya" konkurrens. Lufthansa gruppens nye ordförande ondgör sig över mellanöstern bolagen och deras subsidier. Kan ju förstå dem, men förstår inte när Lufthansa ska förstå. De som har ett val har inte Lufthansa som första val. Pga flera orsaker, kvalite, service. Om Lufthansa istället möter konkurrens på ett konkret sätt tror jag de skulle bli starkare.?!
   
  1 person likes this.
 4. Alla i CH som ens tittat på ett tåg har väl Halbtax/demi-tarif? Då blir marginalkostnaden 84 CHF.
   
 5. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har gjort en bokning med Etihad Regional inrikes da det var billigare an tag och Swiss. Pa seatmap var det bara jag sa vi far se hur manga det ar ombord.
   
 6. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Flog Etihad Regional igar kvall. Det var nio(!) passagerare ombord vilket verkar vara mer an normalt...

  Pratade med flera medpassagerare i bussen pa vag ut och ingen trodde att detta skulle vara langvarigt. Annars kan man ju undra om inte Lufthansa m.fl. har nagra poanger angaende gulfbolagen.

  Ombord var det ladersaten, plastmuggar med Etihadmarke, flygvardinnor med Etihaduniformer och sa vidare. Flag ATR72 som brandats som Etihad Regional redan fran borjan.
   
 7. Blir ett helt annat läge inom kort. De får än så länge inte nyttja Etihads långlinje från/till ZRH då code share inte godkänts av de Schweiziska myndigheterna. Alitalia kommer ju snart igång under Etihadflagga, och det underlättar säkert på linjer till Turin o Verona.

  Som point to point finns inte underlag på så många linjer (som synes) men där det finns har man redan konkurrerat ut SWISS. De är bl.a. själva på Lugano f.r.o.m. hösten...
   
 8. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Idag, 19/6 öppnar Etihad linjen Zürich–Abu Dhabi. Ytterligare avbräck för Swiss kan antas då Etihad erbjuder ett större urval av Förstaklass & Business än vad Swiss kan erbjuda.
   
  1 person likes this.
 9. Resenären

  Resenären Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Etihad Regional wirbt mit falschen Preisen var en rubrik i gårdagens schweiziska tidning.
  Det visade sig att de utannonserade priser, som fanns på Etihad Regionals hemsida var 40% lägre än vad slutpriset blev. Det gällde resor till Florenz, Lyon och Turin. Enligt Massimo Boni var det ett 'systemfel': «Das Computerprogramm hat die Gebühren nicht zu den Flugpreisen gerechnet. Dvs skatter och andra utgifter fanns inte med i det utannonserade priset. :confused:
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×