[Premium Economy] København-Auckland, via Hong Kong 14 900 kr med Cathay Pacific

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av henrik l, 1 Maj 2014.

 1. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Var inne på Cathay's hemsida och kollade priser CPH-AKL via HKG i premium economy i december (fanns även samma pris i september och oktober). Hittade ett pris på ca 14 900 kr i premium economy, medan business ligger på ca 27 200 kr. Det verkar vara likanade priser till Sydney. Till SIN ligger priset på ca 10 000 kr i PE. Priset i PE till AKL blir det samma med stop-overs i HKG, så detta är ett gyllene läge för ett mileage run för den som vill samla qualifying points till AAdvantage.
   
  2 personer gillar detta.
 2. Är priserna i DKK eller SEK?
   
 3. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  SEK, körde currency converter. Har inte kollat exakt än, men eftersom det inte finns någon minumum stay och man verkar kunna få stopp i HKG på både dit- och hemväg, skulle det kunna gå att vända i AKL om man har HKG som destination:)
   
 4. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Notera att man på Cathays hemsida (av någon anledning) kan boka med utresa från Köpenhamn men inte Stockholm. Vill man resa från Stockholm måste man gå via resebyrå.
   
 5. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Med reservation hur CHP-LHR räknas (10 eller 20 TP, borde vara 20) så ger detta 400 TP, halvvägs till guld på gamla nivån hos British Airways. Anledningen att posta till American Airlines är att man drar in ca 35 000 qualifying points, 50 000 är gränsen för platinum. 400 TP kan man dra in genom att flyga betydligt mindre:)
   
  1 person likes this.
 6. henrik l

  henrik l Medlem

  Ort:
  KVB
  Land:
  Sverige Sverige
  Vet du om resebyråerna kan komma åt likanade priser med Cathay ex GOT/ARN? För flera år sedan skulle jag till KUL via HKG. Billigaste alternativet var att boka separat HKG-KUL med Cathay Pacific. Till HKG åkte jag British Airways. Vad fick resebyrån göra? Jo, dom gick in och bokad via Cathay's hemsida åt mig:rolleyes:
   
 7. AABack2ARN

  AABack2ARN Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Min känsla är att i många fall har resebyråerna tillgång till väldigt bra priser (icke publicerade IT-fares) med Cathay Pacific från Stockholm respektive Göteborg. Exempelvis Business Class-priserna till SIN, MNL, KUL med flera.

  Men det är trots det lite irriterande att Cathay Pacific inte kan erbjuda samma sak via sin hemsida för svenskar som inte vill resa från Köpenhamn.
   
 8. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag testade att söka lite på Mr Jet och fick riktigt bra priser på t ex ARN-AKL, ARN-SIN och ARN-SYD. Framför allt i PE, men även överkomligt i Business. (Finns ju till och med en reklambanner som visas här på BC om det.)
   
  1 person likes this.
 9. 1 person likes this.
 10. Malu

  Malu Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Last edited: 1 Maj 2014

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×