Plåta lådan - mat i SAS Plus inom Europa

Diskussion i 'SAS Group & EuroBonus' startad av Agö, 8 Juli 2014.

  1. Agö

    Agö Medlem

    Ort:
    CPH
    Land:
    Sverige Sverige
    Jag har noterat att vi saknar en samlings- och referenstråd för matbilder i SAS Plus men att sådana bilder frekvent dyker upp i olika trådar. Så varför inte uppdatera den gamla tråden kring Economy Extra och Business med en ny. Plåta gärna lådan, följ gärna mallen.

    Rutt: Köpenhamn (CPH)-Montpellier (MPL)
    Flightnummer: SK775
    Flygplanstyp: CRJ-900
    Datum för flygning: 2014-06-28
    Restid: 2h25min
    Lådans namn: Tuna Cream, Hoisin Chicken, Pear Cake
    Omdöme: Tonfiskröran var hygglig. Kycklingen lite väl kall, riset oätligt. Päronkakan inget vidare. Varmt bröd. Orreforsglas.

    Juni 2014 046.jpg

    Juni 2014 047.jpg

    Rutt: Montpellier (MPL)-Köpenhamn (CPH)
    Flightnummer: SK776
    Flygplanstyp: CRJ-900
    Datum för flygning: 2014-06-28
    Restid: 2h15min
    Lådans namn: Pork Fillet, Spelt Salad, Garlic Cream (Sallad)
    Omdöme: Den nu berömda fläskfilén i kombination med matvetesallad och en mild vitlökskräm. Helt OK. Varmt bröd och vin ur Orreforsglas.

    Juni 2014 081.jpg

    Juni 2014 082.jpg

    Juni 2014 083.jpg
     
    14 personer gillar detta.
  2. Christian R

    Christian R DYKWIA

    Fantastiskt initiativ :D

    Jeg har en del billeder, de kommer i morgen!
     
    1 person likes this.
  3. Bra initiativ. Roligt och intressant ämne, flygplansmat. :)
     
  4. Jonas C

    Jonas C Medlem

    Ort:
    Västerås
    Land:
    Sverige Sverige
    Rutt: Arlanda – Berlin
    Flightnummer: SK2679
    Flygplanstyp: B737-800
    Datum för flygning: 2014-04-29
    Restid: 1h 30min
    Lådans namn: SHOPSKA SALAD, PORK FILLET, BROWNIE
    Omdöme: All smakade supergott, inklusive brownien! Vitt vin serverades i orreforsglas, Diet Coke och Bailey's i plastmugg. Överlag en mycket bra måltid för en sån kort flygning, i synnerhet om man jämför med Lufthansa som numera bara serverar en assiett med "mystery meat jello concoctions", eller någon form av Hawaii inspirerad pappersbåt på en tvåtimmars flygning till Frankfurt.

    image.jpg

    image.jpg
     
    Last edited: 8 Juli 2014
    Mikael64, Robert Lövgren och Agö gillar detta.
  5. NiNE

    NiNE Medlem

    Ort:
    Stockholm
    Land:
    Sverige Sverige
    Rutt: Stockholm (ARN) - Frankfurt (FRA)
    Flightnummer: SK673
    Flygplanstyp: 737-600
    Datum för flygning: 2014-06-14
    Restid: 2h10min
    Lådans namn: Coppa, Herb Chicker, Carrot Cake
    Omdöme: Coppa med någon form av ädeloströra, oliver och frön. Smakade bra, jag är dock inte så glad i ädelost.
    Skivad kycklingfilé, pesto, blomkål, sallad och couscous med tomat. Gott, hyfsat fräscht. Total vitlökschock i peston.
    Morotskaka och en liten chokladbit. Smakade bra, inga överraskningar.
    sasmat.jpg
     
    1 person likes this.
  6. Oj vad synd, skulle fotat när jag åkte Oslo-Berlin i förrgår kväll. Men kort sagt har jag inget att klaga på för 1200 kr och 1h30 flygtid. Samma rödvin såklart (de har väl bara ett), brödet var mörkare men varmt och helt ok, rätten var rostbiff med kall klyftpotatis och pepparrotskräm samt en couscous-sallad som var ok. Rätt god kaka.
    Positivt var att personalen gick runt och nästan prackade på oss mer rödvin och bröd. Efter det kaffe/te. Generellt mycket trevlig och bra personal, första gången jag flög från Oslo (någonsin), positivt överraskad.
    Ska använda mallen nästa gång :)
     
    1 person likes this.
  7. Agö

    Agö Medlem

    Ort:
    CPH
    Land:
    Sverige Sverige
    Rutt: Chania (CHQ)-Köpenhamn (CPH)
    Flightnummer: SK2818
    Flygplanstyp: A320
    Datum för flygning: 2014-07-04
    Restid: 3h35min
    Lådans namn: Buckwheat Tabbouleh, Roast Beef, Raspberry Cookie
    Omdöme: NyfikenGrau, här har du din låda. Detta var en av de bättre lådorna jag ätit hittills. Klyftpotatisen gör sig betydligt bättre än t.ex. ris i kallt format. Rostbiffen var fin liksom pepparrotskrämen vid sidan. Även förrättssalladen var god. Kakan en aning för torr för min smak. Vin serverades ur Orreforsglas, bröder var återuppvärmt från frukosten på vägen ut och därmed stenhårt.

    Juli 2014 042.jpg

    Juli 2014 043.jpg
     
    Last edited: 8 Juli 2014
  8. NotRyan

    NotRyan Medlem

    Du har helt rätt, den där är den bästa jag ätit också. Har ätit den några gånger.... Dock var inte hallonkakan torr vid något tillfälle jag fått lådan :)
     
  9. Aurora

    Aurora Medlem

    Jeg har hatt nøyaktig de samme to salatene på flighter mellom HAM-ARN og OSL-KEF.

    Tydelig man er forskjellig i matvegen, for her er min vurdering:
    Lådans namn: Tuna Cream, Hoisin Chicken, Pear Cake
    Omdöme: Tunfisk spiser jeg ikke, grunnet etisk/moralsk overbevisning. Kyllingen smakte nydelig, og risen med kidneybønner var utrolig god. Jeg kunne spist to bokser med denne nydelige ris/bønnemixen! Pga kidneybønnene blir man ekstra mett, ekstra proteiner :) Spiser lite kaker med fyll så den fikk min setenabo.

    Lådans namn: Pork Fillet, Spelt Salad, Garlic Cream (Sallad)
    Omdöme: Spelt er skikkelig fresht, elsker det. Mer mettende og sunnere enn hvetepasta. Jeg er ikke utpreget glad i svinekjøtt, men det var helt kurant, mørt og fint. Hvitløks-extraen holdt jeg meg unna da vi skulle omgås folk både senere på dagen og dagen etterpå. Hehe. Ekstra pluss for gulrota som var en del av selve salaten/speltrisen.

    Gleder meg til å få prøvd den med roastbeef og potetbåter :)
     
    1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×