Pass giltigt efter uppsagt medborgarskap?

Diskussion i 'Övrigt' startad av Rich, 7 Januari 2014.

 1. Rich

  Rich Medlem

  Jag och flickvännen skulle just boka biljetter från Singapore-Bali om två veckor då vi insåg att hon kanske ej kommer ha giltigt pass för resan. Hon håller just nu på att säga upp sitt svenska medborgarskap, för man ej tillåts ha dubbelt i Singapore. Hennes singaporianska pass är bara giltigt till mars i år alltså ej 6 månader frammåt som brukar vara krav. Det svenska är giltigt en bra bit framöver. När hon väl fått dokumenten från Sverige borde det gå snabbt för henne att svära sina eder och kunna få ett temporärt pass, men migrationsverket har inte varit så snabba än. Om det blir ett litet gap mellan då hon tappar sitt svenska medborgarskap och tills hon får sitt singaporianska pass som faller in med vår resa, funkar det svenska passet även om hon inte är medborgare längre? Det skulle ju mest troligt bara handla om dagar eller uppdateras systemen direkt? Vore liksom tråkigt att bli nekad flighten till/från Singapore. Någon som har koll? Hon ska självklart kolla med migrationsverket och i Singapore. Men är allmänt intresserad av hur snabbt dessa systemen uppdateras och fungerar.
   
 2. KavlingeDude

  KavlingeDude Guest

  Svar - Nej (inte på pappret). Sedan vet man ju rent praktiskt hur ofta de uppdaterar sina databaser. Å den som kan sitt Singapore vet att noggranhet är en dygd där.

  Varför byter hon? Det är ju enkelt med förlängning i den regionen. Blir ju aber om hon vill flytta tillbaka till SE.
   
 3. Rich

  Rich Medlem

  Enligt henne är det ej tillåtet med dubbelt medborgarskap efter 22 års ålder vilket hon snart uppnår. Är bra mycket lättare att återfå det svenska medborgarskapet än det singaporianska.
   
 4. Rich

  Rich Medlem

  Detta problemet är nu löst. Efter ytterliggare ett långt besök på svenska ambassaden så fick hon tillåtelse att använda passet för resmål. Passet blir inte ogiltigt förrän hon lämnat in det, vilket hon måste göra när hon hämtar ut dokumenten som visar att hon ej är svensk medborgare längre på ambassaden. Antar själva medborgarskapets sägs upp när hon hämtar ut dokumenten, vore skumt att få/kunna resa på passet om man ej är medborgare längre.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×