Senaste nytt

Oroligt kring Medelhavet: Vart tar charterresenärerna vägen?

henke12

Medlem
OT: men, jag åker till Kroatien och är nyfiken på prisläget i största allmänhet. Vad kan man förvänta sig at en middag ute går på, eller priser på andra vanliga saker (en kopp kaffe t.ex.)?

Kaffe och öl är billigt, 10-20kr
Mat är ungefär halva priset jämfört med Sverige!

Men det är rätt stor spridning beroende på var du är, Turistigt typ Hvar och Brac kan vara riktigt dyrt medan i en mindre ort vara mkt billigt :)
 

Mike@GOT

Medlem
Kaffe och öl är billigt, 10-20kr
Mat är ungefär halva priset jämfört med Sverige!
Men det är rätt stor spridning beroende på var du är, Turistigt typ Hvar och Brac kan vara riktigt dyrt medan i en mindre ort vara mkt billigt :)

Tack! Ska till Cavtat, en liten stad några mil söder om Dubrovnik :)
 

ulagun

Medlem
Löste en open jaw med Lufthansa förra sommaren ut Zagreb hem Tirana.
Kroatien var härligt och väldigt västerländskt. Dock lite överexploaterat i vårt tycke. Vi försökte köra kustvägen ned till Dubrovnik. Proppat av österrikiska tyska m.fl husvagnar och annat otyg.
Hyrde lägenhet i Montenegro utanför Kotor. Samma härliga bad natur m.m. men en helt annan värld.
Som att komma tillbaks till gamla öst. Fåtal väst-turister men desto fler ryssar, serber. Billigare än Kroatien, men sämre mat och utbud över huvud taget. och av någon anledning använder de Euron.
Trasslade oss ned till Tirana och vidare till Durres med buss.
Andra gången på kort tid i Albanien som vi verkligen gillar. Infrastruktur, hotell m.m. förbättras i raskt takt. Landet är fortfarande relativt oförstört av turism och sjukt billigt. Bra mat/dryck till priser som är oförskämt låga.
Vi upplever Albanien som en mix av Italien och Grekland . Kommer att återvända även nästa sommar.Då med färjan från Korfu till Saranda.
Fru Ulagun upptäckte att samtliga skor var "made in Italy". och till priser en bråkdel vad de kostat i Italien. Vid förfrågan påstods det att flesta italienska skor faktiskt tillverkas i Albanien och en del "råkar" bli kvar.Sant eller ej men helsikcke vad skor hon släpade hem;)
 

Timotey

Medlem
OT: men, jag åker till Kroatien om en dryg vecka och är nyfiken på prisläget i största allmänhet. Vad kan man förvänta sig at en middag ute går på, eller priser på andra vanliga saker (en kopp kaffe t.ex.)?
En middag här i Pula går ungefär på halva priset mot Sverige. Vi har ätit middag för 2 med dryck för 150 SEK som billigast och för runt 700 SEK som dyrast då med förrätt och flaska vin och en väldigt fin köttbit. Ölen ligger på runt 20-30 SEK på restaurang.
 

Carl

Medlem
Kroatien ökar förmodligen mest % men räknat till antal turister så ligger dom förmodligen ganska långt efter Spanien. Bara till Palma så har väl både DY & SK två flighter /dag dom flesta dagar i veckan enbart från ARN. Lägg till charterbolagen som har flera turer /vecka då blir det ganska många turister enbart på Mallorca...
Turkiet har nog största tappet och så var det även innan kuppförsöket. Det har varit oroligt ganska länge och lägg till att landet gränsar till Syrien så är det kanske inte så konstigt.
 
Mallorca verkar vara "the shit" i år. Har aldrig hört så många som åkt dit som i år (oss inräknade)... Kroatien ligger också bra till, speciellt Pula för oss Gbg-are då SAS har direktflyg dit nu på säsongen.
 
Toppen