Senaste nytt

Orkanen Irene drabbar New York - alla flygplatser stängs

rvarttinen

Medlem
Flygningen till LGA gick helt smärtfritt i Air Canadas Jazz Bombarier CRJ7:a. Avgången blev en aning försenad på grund av en "restting a circuit breaker", men de tio minterna flögs in och vi landade på tid. Besättningen delad vant och avslappnat ut en stor frukostbricka til var o en i business som ville ha. Frukosten minst lika bra, om inte bättre än den som vi fick av AF ARN-CDG. Tog lite bilder.
Och, smidigt med passkontroll redan på YUL. Dock lång kö, vilket senare gav att vi bara gick direkt in i kabinen och satte oss ca tio minuter innan avgång.
Intressant notering; våra boardingkort blev skannade när vi passerade någon punkt på vägen - så "de" visste väl hela tiden var vi var (bagage incheckat, säkerhetskontrollen passerad, passkontrollen passrad, etc).
 
Nu är jag sen med mina kommentarer men kanske bör ändå noteras att Irene var mycket mer mediahändelse än ett oväder. Strax innan orkanen nådde Gotham blev den nerklassad till tropisk storm.
Det var värre ute på Long Island och i delar av New Jersey. Hundratals hus som blivit översämmade och många som satt utan ström.
Men för många husägare var det som att vinna i triss: de får ut massa pengar från försäkring(hörde om ersättningar i 100K klassen). Faktumet att evakueringsplan och undantagstillstånd var i kraft gör det enklare. Tror en del folk parkerade sina bilar under gamla och uttorkade träd i hoppet att det ramlar och skadar bilen.
På jobbet dagen efter Irene var vi bara 4st av 26, de som bor på Manhattan, vi alla tog promenad till kontoret. På eftermiddagen var tunnelbanan igång. I New Jersey fortfarande en del pendeltågstationer servas med bussar. De som har hört och upplevt stormen Gudrun för några år sen kan föreställa sig hur det är.
Hur som helst det var värre en vecka efter Irene: det regnade riktigt mycket att en del vägar i New York State stängdes på grund av översvämningar och posten har blivit försenad.
 
Last edited:
Toppen