Orimliga priser på resebyrå?

Diskussion i 'Flygbiljetter' startad av OliT, 23 Januari 2014.

 1. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Hej,

  Jag vann en resa för två personer till New York för ett par månader sedan. Då jag och tjejen precis kommit hem därifrån och inte var så sugna på att åka dit igen per omgående, så fick vi istället ungefär 18 000 i presentkort hos resebyrån Travelservice. Jag har nu försökt boka flyg vid de tillfällen då behovet uppstått (och då jag inte åkt i tjänsten) och konstaterat att resebyrån konstant är mycket dyrare.

  Nu sitter jag och kollar på att använda presentkortet för att skicka mor med familj till Malaga i april. SAS själva landar på lite styvt 25 000 för fem personer, en trave olika nätresebyråer på samma pris eller några hundringar mindre. Men Travel service vill ha 30 150 kronor för exakt samma resa. Är det verkligen rimligt med så högt påslag? Jag har skickat rate construction från ITA, men trots det blir priset alltså så pass mycket högre.

  Till saken hör att jag fått betala vinstskatt på det ursprungliga vinstbeloppet (så ungefär 7 500 kronor). Om då resebyrån dessutom är så mycket dyrare än alla andra försvinner ju liksom all mening med att ens vinna något. Gah.
   
 2. Servicearvode hos resebyrå varierar kraftigt mellan olika resebyråer och även beroende på vart man reser till.
  SAS hade ett sådant system förut men nu har de lite humanare priser.

  Servicearvode hos SAS (runt år 2006)
   
 3. jumbooze

  jumbooze Medlem

  Ort:
  ex-CPH
  Land:
  Sverige Sverige
  Grattis till vinsten, det är ju surt när det urholkas på detta sätt, det går inte boka online på Travelservice och sedan när man kommer till betalning, betala i butik då kan man ibland få bättre pris.
   
 4. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Nej, jag kommer inte in på deras onlinesystem (kräver inloggning). Det är nog mer en renodlad affärsresebyrå, så jag antar att deras arvoden går ner rätt kraftigt mot sina avtalskunder. De föreslog i alla fall en routing via München med Lufthansa, vilket landade på ungefär samma pris som SAS som jag hittat, och med liknande restid. För mor och resten av släkten lär det inte göra från eller till, så det får lov att gå.
   
 5. rvarttinen

  rvarttinen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Gratulerar till vnsten! Önskar att jag själv någon gång får dra en vinstlott..!.. :)

  Brukar oftast boka själv. Men den resebyrå jag använder (AMEX) har bra avtalspriser på vissa rutter och då kan jag få bättre pris än om jag bokar själv. Dessutom har de bra service under resans gång om jag behöver boka om eller om något strular (har varit värt mycket några gånger!). De har väl ett visst påslag, men inte särskilt högt av vad jag förstår (eller så utgår de från ett betydligt lägre pris på sina avtal).
   
 6. Valley

  Valley Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Får t o m mina gamla "favoriter" Carlson Wagonlit att framstå som seriösa.

  Som regel alltid dyraste grundpriser och på det en liten rabatt.
  Fakturan avslutades med att jag tack vare rabatten sparat x antal kronor och på det bokningskostnaden som alltid var större än besparingen.

  Men slå dem en signal och fråga hur dem tänkt sig det hela
   
 7. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag pratade faktiskt med deras Key account manager och han beklagade att det såg ut som det gjorde, men kunde ingenting göra. Det blev hur som helst hyfsat i slutändan med Lufthansa-alternativet, så det är väl dumt att klaga. Min aversion mot resebyråer har dock inte mildrats.
   
 8. jdavidsson

  jdavidsson Medlem

  När vi i vår reseorganisation har 'vinster' som tas del av kunderna bokas dessa alltid till netto. Av principiella skäl anser vi att man inte skall kräva arvode på en 'vinst'. Jag tycker det känns lite väl girigt, du har ju faktiskt vunnit resan. Känns som de vill tjäna in lite av den utgiften det kostar att ge bort 2 biljetter.

  Vad skönt att det löste sig hyffsat i allafall.
   
 9. OliT

  OliT Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag vet inte vilken deal företaget jag vann från har med resebyrån, men jag antar att de hade slagit ihop ett paket för New York-resan (det ingick en helikoptertur, halvrisigt hotell och en middag, plus flyg från Arlanda med SAS för två) som de skulle ha tjänat några tusenlappar på. I det här fallet tog man då helt enkelt ut det genom högre flygpriser, tänker jag mig.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×