Senaste nytt

Ombokningsbara flygbiljetter

agehall

Medlem
Finns det olika typer av flexibla biljetter?

Ja, det finns hur många varianter som helst. Man måste läsa biljettvillkoren när man bokar för att få veta exakt vad som gäller. Att bara säga "flexibel biljett" är något flygbolag ofta gör för att "förenkla" för kunderna. Om du inte VET vad det innebär hos ett visst bolag, gör inte misstaget att ANTA att det är gratis att ändra något. Det kan kosta flera hundra euro även om de kallar biljetten för "flexibel".

Går det att ändra hemresan på en biljett som inte är ombokningsbar, mot en extra kostnad?
Omöjligt att säga utan att läsa biljettvillkoren. Spontant skulle jag säga "nej", men det är möjligt att det går mot avgift.

Den stora frågan här är vad du vill åstadkomma och vad du är beredd att betala för det. Frågorna du har ställt hitintills är ungefär i stil med "Hur långt är ett snöre och vilken färg har det?" - dvs helt omöjliga att svara på förutom rent hypotetiskt.
 

Morgan

Medlem
@Cocos ställ frågan på det här sättet så kommer du få mer konkret hjälp:

Letar du efter flygbiljett? Använd den här frågemallen när du startar en ny tråd | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor

Alternativt prova dig fram med ITA Matrix själv.

Alternativt kontakta en riktig resebyrå, t.ex. Kilroy eller MyPlanet. Tänk dock på att även om du köper en ombokningsbar biljett så bygger ombokningen på att det finns lediga platser i din bokningsklass, annars kommer det att kosta extra (t.ex kommer du inte komma boka om till att resa hem precis vid jul till samma pris som att åka hem i november)
 
Toppen