Ombokning med Lufthansa/Austrian Airlines

Diskussion i 'Lufthansa Group, Miles & More' startad av Lallarn, 17 September 2013.

 1. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Flyger till Salzburg i morgon och åter från SZG till Berlin på torsdag. Lite ändringar i planerna har dock gjort att jag hinner med ett tidigare plan från SZG. Min nuvarande rutt är OSL-> FRA (Lufthansa) / FRA -> SZG (OS(VO)) och SZG -> VIE (OS(VO)) / VIE -> TXL (OS(VO)). Min fråga är om någon har tips på hur jag kan boka om resan till SZG -> FRA (OS/VO) och FRA -> TXL (Lufthansa) för minsta möjliga ombokningskostnad? SZG-FRA går 14:45 istället för 18:30 via VIE. Bör jag dra en vals i loungen på FRA på nedvägen för att få resan ombokad, eller kanske ringa Austrian/Lufthansa:s kundtjänst? Ska jag vara arg, ledsen, spela dum eller trevlig för att försöka få igenom en billig ombokning? Även kan jag åka ut till SZG för att försöka lösa det på plats, men blir segt om det inte går/är värt det då det inte finns någon lounge på flygplatsen(!!) vilket gör att jag hellre spenderar lite extra tid i Salzburg.

  Jag flyger billigaste ekonomi, verkar vara E-klass (iaf enligt Austrians hemsida) och är EBG.
   
 2. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Bokningsklass i sig säger inte allt om biljettreglerna, du måste kolla vilken fare basis du har och sedan kolla biljettreglerna kopplade till din fare basis. Enklast att ringa Lufthansa. Att du är EBG är ungefär lika mycket värt som det vatten SAS bjuder på i GO numera...
   
 3. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Skulle tro att det är rätt kört. E-fares verkar inte tillåta några ändringar alls. Lägg tiden på att hitta en ny biljett istället.
   
 4. A380*G

  A380*G Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Troligtvis kört, EKLT är Lufthansa Groups lägsta buckets. Men är den bokad via corporate fare finns möjligheten att de har något kryphål, även om den är mirkoskopisk.
   
 5. Jag vet inte om vilken fare basis du är bokad i men om det är t ex ENN23G2S, kan du inte ändra någonting.

   
 6. Lallarn

  Lallarn Medlem

  Tack för alla svar, var lite som jag misstänkte. Farebasis kan jag tyvärr inte se då det dels inte var jag som bokade och dels via "resebyrån" Doodle. Sitter i Senator-loungen nu på FRA, precis tagit mig en apfelstrudel och ett glas champagne, och kontemplerar över mitt nästa move - eventuellt går jag och frågar i alla fall så får jag stå där med lång näsa.
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Har du dessutom bokat via resebyrå så är det ännu mer kört, för då äger de din bokning och Lufthansa kommer inte att vilja röra den.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×