Om ni skulle sluta resa i jobbet ?

Diskussion i 'Övrigt' startad av TorbjornMieden, 16 Oktober 2012.

 1. TorbjornMieden

  TorbjornMieden Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Funderat, i alla fall så kommer man ju vilja sakta ner förr el senare.

  Och jag undrar hur ni ser på att isåfall kliva av flyget och ta ett fast 9-5 jobb och vad ni skulle vilja ha för att känna er motiverade att göra det ?

  Skulle ni som tex har tjänstebil/fårmånsbil förvänta er att bli kompenserade för att ni skulle förlora bilen tex ?

  När jag hört mig för bland kollegorna i branshen säger alla samma sak..det skulle svida för mycket i plånboken att ta ett fast kontorsjobb och inga resor, man tappar förmånsbilen,trakt m.m.

  Hur resonerar ni kring detta ?
   
 2. För mig är det den kulturella och professionella utväxlingen jag inte kan leva utan.. själva resande är kul; missuppfatta mig rätt. Men för mig är det händelserna på destination som räknas; professionellt och privat.

  Bara en enkel sak som att få skriva och tala engelska varje dag är ett måste för mig...
   
 3. Erik Bernskiöld

  Erik Bernskiöld Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Nu reser jag inte så mycket i tjänsten som vissa andra här, och har dessutom relativt sett mycket liten erfarenhet av det än alla andra (dessutom enbart som egenföretagare), men jag tycker att Senator har en stor poäng. Utbytet är så otroligt roligt och ger så jättemycket att det skulle vara svårt att vara utan.
   
 4. Marcus01

  Marcus01 Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Blir inget 9-5 för mej! Friheten är värt så mycket anser jag, jag KAN logga ut efter lunch sen om jag gör det är en annan sak. Jag har möjligheten att styra mina dagar så att jag kan hämta/ lämna barnen på dagis osv, men visst, på söndagkvällar är det inte alltid kul när jag måste åka iväg för att kunna vara på ett möte klockan 8.00 på måndag morgon.
   
 5. Matsson

  Matsson Medlem

  Ort:
  SFT
  Land:
  Sverige Sverige
  Är alltid avundsjuk på Er som reser i tjänsten.Max tjänsteresa för mej är LYC-ARN över dagen en gång om året.
  Har nästan funderat på att starta en extremt förlustbringande importfirma för nöjet att ofta åka till Hongkong i diverse premiumkabiner......
   
 6. stewigriffin

  stewigriffin Medlem

  Ort:
  NYC
  Man behöver väl inte resa för det. På vissa ställen skriver och talar man i 2-3 språk dagligen ;) Och svenska är inte medräknad där :p

  Däremot kulturella utbyten och praktisk användning av språket i olika sammanhang som man gör vid resor går inte ersätta.
   
 7. agehall

  agehall Medlem

  Ort:
  ARN
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag har faktiskt växlat ner och bytt jobb nyligen, så jag kommer att resa betydligt mindre nu. Det är rätt skönt faktiskt skulle jag säga. Inte minst för att mitt liv fått tillbaka en gnutta plannering. Resandet i sig var inga problem, men att aldrig kunna veta vad man gör i övermorgon är stressande i längden.
   
  2 personer gillar detta.
 8. karho

  karho Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  En kommentar kring detta. Jag bytte tjänst inom företaget för ett par år sedan, från en säljande position till en tjänst länge "in" i företaget. Hade tjänstebil som säljare, fick vid byte välja att antingen behålla bilen, eller att få 5000 mer i bruttolön (utöver eventuell skillnad i ersättning mellan tjänsterna). Det var tydligen standard policy i vårt företag när man bytte tjänst till en som inte krävde bil. Efter ett tags funderande valde jag högre bruttolön då jag inte hade stor behov av bil privat. Vilket jag ångrar idag :) Saknar bilen..
   
 9. TorbjornMieden

  TorbjornMieden Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  tack alla för er input..min tanke var att hinna med familjen mer men är också osäker på hur dels det skulle se ut ekonomiskt och sen allt annat som man ändå förlorar på att trappa ner alt sluta resa..

  jag har sen många år varit en uppskattat kandidat hos alla headhunters, jag blir kontaktad minst 2-4 gånger/månad av folk som vill att jag ska börja hos dom alt rekryterare som vill ha mig som kandidat och nu har jag faktiskt börjat titta och några av jobben som kommit in är chefs jobb med ca 30% resande till deras kontor ute i världen så totalstopp på resor skulle det inte bli och det skulle bli mycket mer planerade resor och inte ad hoc som det ofta blir nu.

  Nackdel: ingen förmåns bil och ingen direkt frihet som jag har nu som hemmakontors baserad.
   
 10. PYRZ

  PYRZ Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Som agehall har jag precis bytt jobb där jag inte reser alls. (Pendling till Kista räknar jag inte som resa i jobbet)

  Uppsidan är att jag kan vara hemma med familjen. Dagis-hämtning och -lämning är inga problem längre och så kan man faktiskt planera vad man ska göra kommande veckan. Det är värt mycket. Om jag saknar resandet? Hell yeah! :)
   
  1 person likes this.

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×