Nytt lågprisbolag till Grönland

Diskussion i 'Övriga flygbolag' startad av Palazzi, 24 Januari 2013.

 1. Nu har Grönlands styre tillslut sagt JA till att öppna upp för konkurrens i det grönländska luftrummet. Under flera år har ansökningar rullat in, men avisats till förmån för Air Greenland, som är delägt av SAS.

  Nu har dock ett bolag fått sin ansökan beviljad! Det handlar om ett bolag med namnet Greenland Express. Bolaget kommer använda Søndre Strømfjord (Kangerlussuaq) som bas, och alltså inte flyga till huvdstaden Nuuk, där Air Greenland dominerar. Av namnet kan antydas att det handlar om en lågprisprofil, och användandet av angiven flygplats pekar troligen på detsamma. (det finns dock ingen uppgift som helt bekräftar antagandet)

  Bolaget flyger inte inrikes, utan siktar istället på att sammanbinda Europa och Kanada, med den grönländska kontinenten. I Europa blir det flygningar från Ålborg, Köpenhamn, London & Amsterdam, medan de Kanadensiska flygplatserna ännu inte är angivna.

  Bolaget kommer leasa A320 som ska flygas med holländsk kapten och besättning (antar att det inte kryllar av piloter på Grönland).

  EDIT: Det ska vara ett frågetecken i rubriken... Nu ser det lite ut som aftonbladet-journalistik :p
   
  Last edited: 24 Januari 2013
 2. Elsson

  Elsson Medlem

  Ort:
  Huddinge
  Land:
  Sverige Sverige
  Air Greenland använder också Kangerlussuaq för sina flygningar till/från CPH då landningsbanan i Nuuk bara är ca 900 meter lång.
   
  1 person likes this.
 3. Uppdaterar! Såg bara att de använde Nuuk, och antog att det rörde sig även om internationella linjer... Tur att det finns så mycket kompetent folk här! :)
   
 4. johan_fbg

  johan_fbg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Finns det någon länk till källa kring det här?
   
 5. shikakui

  shikakui Medlem

 6. erc

  erc Medlem

  Ort:
  Karlstad
  Land:
  Sverige Sverige
  Om bara Nuuk hade haft en landningsbana i klass med Kangerlussuaq vore grönländska alternativ en intressant konkurrent till transatlantiska rutten via Island.

  Hade gärna haft någon natts layover på Grönland vid någon leisure-trip till Nordamerika.
   
  2 personer gillar detta.
 7. johan_fbg

  johan_fbg Medlem

  Ort:
  GOT
  Land:
  Sverige Sverige
  Enligt Greenland Express Airs Facebooksida kommer hemsidan öppna och börja sälja biljetter på onsdag. En avgång om dagen måndag - lördag och priserna börjar på 3750 DKK t/r från Köpenhamn. Rutten kommer trafikeras av en wet leasad Fooker 100 från det hollänska Denim Air.

   
 8. fly4fun

  fly4fun Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Greenland Express pratade först om A320. Sedan pratade dom om E190 under ganska lång tid, fram tills för en vecka sedan när dom meddelande att det blir en gammal Fokker 100, som dessutom varit inblandad i en landningsincident för något år sedan.

  Det verkar som om alla flygningar kommer mellanlanda i Keflavik, troligtvis för att kärran ej kan flyga hela vägen utan att tanka. I Kangerlussuaq finns inget att se utan de flesta turister vill åka vidare till någon kuststad vilket gör att man ändå måste boka anslutningsflyg med Air Greenland för X tusenlappar.

  Kärran som används + mellanlandningen på Island + faktum att anslutningar saknas gör att jag tyvärr dömer ut detta bolag innan dom ens kommit upp i luften. Det är synd, för Grönland är min överlägsna favoritdestination, och priserna behöver pressas, men Greenland Express har inte gjort läxan innan dom lanserade detta.

  Tidtabell som upprepas varje vecka [​IMG]
   
  Last edited: 28 April 2014
 9. Jonas C

  Jonas C Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Det var inte billigt för fem öre…
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×