Senaste nytt

Nya regler för resor med barn till Sydafrika

RB7

Medlem
På Svenska Ambassadens hemsida finns att läsa
"Fr o m den 1 juni 2015 gäller att alla barn (under 18 år) måste ha ett fullständigt födelsebevis när de reser in/ut ur Sydafrika. Sydafrikanska myndigheter avgör helt på egen hand vad som är ett fullständigt födelsebevis och enbart sydafrikanska myndigheter (t.ex. den sydafrikanska ambassaden i Stockholm, eller det sydafrikanska inrikesministeriet (Department of Home Affairs)) kan ge säker vägledning om vad detta nya regelverk innebär för svenska medborgare. "

Är det någon som har erfarenhet av detta, alltså behövs det någon form av födelsebevis annat än pass om barnet reser med sina förädrar?

Hade ingen aning om detta och funderar på att åka dit med familjen. Du får gärna rapportera hur ni gör!
 

trollet

Medlem
Här finns länkarna vi använde för att få blanketter (Not : det var inte försäkringskassan)

Vanliga önskemål från utländska myndigheter | Skatteverket

You can get the following population registration certificates with a stamp and a signature:

  • Family certificate (Familjebevis)
  • Extract of the population register – 120 med alla relationer – in English (Utdrag om folkbokföringsuppgifter – 120 med alla relationer – på engelska)
Dessa intyg (Family certificate + Extract of the Population) med snygga stämplar fungerade bra för oss ( Familj med 2 barn 12 och 16 år)
 

Per N

Medlem
Vi passerade nyss incheckningen på Arlanda och dom frågade efter intyg från Skatteverket. Som tur var hade vi skaffat det men tyvärr glömde jag att fråga vad som hade hänt om vi inte hade haft intyget.
 
  • Gilla
Reactions: RB7
Toppen