Senaste nytt

Nya regler för dryck SAS Plus inrikes Sverige för dryck

JörgenGBG

Ny medlem
20160811_185422.jpg
Åkte efter semestern i augusti och fick då bryskt veta av en flygvärd att det ingår bara en alkoholhaltig dryck i SAS Plus inrikes. Nytt? Det står inget om detta i menyn i stolsfickan!

När jag på en annan flygning med SAS dagen efter frågade en flygvärdinna vad som gäller var hon tvungen att gå och läsa på i deras instruktioner för besättning. Hon kom tillbaka och sa att de har tydligen ändrat sedan hon kom tillbaka från semestern, nu ingår bara en alholhaltig dryck i Plus. De ändrar hela tiden sa hon med en suck.

Ska det aldrig få ett slut på detta, de har ju ändrat många gånger de senaste åren. Snart vet inte personal ut och in och får man olik service beroende på vem som jobbar.

Även det som serveras som lättare mat ombord är skrattretande och när man begär att få en tunnbrödsrulle istället så får man svaret att de får se om det blir något över sedan de serverat passagerarna i SAS Go. Prioriterar man i de i Plus som betalt mer för biljetten?
 

palmen

Moderator
Har det inte varit 1 alkoholhaltig dryck länge i SAS Plus inrikes? Att de har något med alkohollagstiftning att göra där man inkluderar en alkoholhaltig dryck i priset. Det är ju olagligt att ge bort alkohol i Sverige. Att detta inte efterlevs alla gånger är en annan sak.

Dina frågeställningar har diskuterats massor av gånger och för att sammanfatta polarrulle-problematiken så är nog ingen nöjd med detta att det bara finns på vissa avgångar, läst tex tråden "Jakten på polarrullen".
 
A

Aurora

Guest
Slik har det vært i mange år, både innenriks Norge og Sverige. Og beror på at man ikke får lov å gi ut gratis alkohol på domestic transport. SAS har forhandlet fram med staten at én alkoholenhet inngår i kostnaden av billetten, og de får derfor lov å dele ut en enhet gratis.
 

obs

Medlem
Visa bifogad bild 55438
Åkte efter semestern i augusti och fick då bryskt veta av en flygvärd att det ingår bara en alkoholhaltig dryck i SAS Plus inrikes. Nytt? Det står inget om detta i menyn i stolsfickan!

Vær blot glad for at du får noget serveret på indenrigsrejser. I Danmark får vi minus service, også i Plus...

Så ved jeg godt at de fleste strækninger i Sverige og Norge er længere end i Danmark, men alligevel.
Er der forresten servering på ruten Arlanda-Visby? Den strækning er jo kortere end f.eks. København-Aalborg
 
Toppen