Ny tjänst från Mastercard

Diskussion i 'Kreditkort' startad av Ozz, 2 Oktober 2015.

 1. Ozz

  Ozz Medlem

  Ort:
  Skara
  Land:
  Sverige Sverige
  Masterpass från Mastercard lanseras på prov den 15 oktober i ett antal utvalda e-butiker och den stora lanseringen kommer att rullas ut i november. Korten som stöds ska vara MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club och Visa. Bonuskort/poäng skall kunna registreras via Masterpass också vilket känns bra. Jag kan se en stor fördel i att kunna använda ex. Amex i butiker som normalt sett inte stödjer dem.

  Jag tror att vanliga kortbetalningar i e-butiker kommer få smisk nu när man slipper verifieringskoder och lösenord och bara behöver signera ett köp med mobilt bank-ID.
   
  jumbooze gillar detta.
 2. JeanHell

  JeanHell Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tack för infon!
  Hade ju varit grymt om man kunde använda Amex på de flesta e-butiker, har sett att några av de som jag regelbundet handlar av inte stödjer det. Kommer jag definitvt skaffa ett Amex, har bara inte bestämt mig för vilket ännu.
   
 3. mha321

  mha321 Medlem

  Fast läser man lite i frågor/svar på deras site, så finns det väl inget alls som tyder på att butiker som inte tar Amex idag skulle börja göra det. Det är fortfarande upp till varje butik att välja. Det enda de garanterar är att butiker som använder Masterpass tar emot Mastercard.

  Så det hade varit bra, men det är inte det problemet de försöker åtgärda.
   
 4. RickardG

  RickardG Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Det är väl egentligen en direktkonkurrent till Paypal. Du lagrar dina kort där och betalar m.h.a. en inloggning istället för att ange kortnummer vid varje köp. Är det så att alla kort man lägger in går att använda vid alla butiker? Eller kommer bara de kort butiken accepterar att vara valbara vid respektive köp?

  EDIT: Såg att @mha321 hann före!
   
 5. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Eller https://www.visa.co.uk/products/vme-by-visa/ alt Visa Checkout (US).
   
 6. Lebedeva

  Lebedeva Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Tar 2 minuter att skriva i all info nu när jag ska betala med mitt AmEx eller MasterCard. Och gillar inte att spara kortinfo på nätet. Så nä, låter bara krångligt :p
   
 7. poiu

  poiu Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Jag tolkar det som att det kommer att fungera precis som paypal dvs där de erbjuder masterpass kommer det gå att betala med alla kort som masterpass accepterar. Blir spännande att se hur etablerade de blir bland svenska butiker.
   
 8. mha321

  mha321 Medlem

  Jag läste igenom frågor/svar för handlare, och tycker det verkar ganska glasklart att det inte är så det funkar. Men det vore trevligt om du har rätt...
   
 9. Badger

  Badger Medlem

  Hmm som ngn tidigare sa så känns det precis som Paypal. Min erfarenhet bland svenska nätbutiker är att Paypal inte är etablerat så Masterpass kanske kan bli något för Sverige och Skandinavien.
   
 10. Delayed

  Delayed Medlem

  Land:
  Sverige Sverige
  Gammal tråd men jag fick precis info/erbjudande om detta. Är det något att ha? Vad är fördelarna?
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×