Senaste nytt

Ny TGV-linje mellan Marseille & Madrid (Oväntad!!)

Palazzi

Medlem
Idag kom den officiella pressreleasen gällande öppningen av den nya snabbtågslinjen mellan Paris & Barcelona. Efter stora förseningar startar man upp den 15:e December. TGV kommer till en början att operera två dagliga avgångar till Barcelona, men höjer frekvensen till fyra stycken fr.o.m. Mars 2014.

Det mer oväntade i denna pressrelase var dock att man förutom linjen till Barcelona startar en linje mellan franska Marseille och den spanska huvudstaden, Madrid. Det blir TGV's konventionella höghastighetståg, men restiden landar ändå på 7h jämnt.

Priserna börjar på 89€ enkel väg - Något dyrt, men i linje med flygpriser på samma sträcka.

Den som önskar resa mellan Paris & Madrid kan byta tåg i den franska staden Nimes.

Pressrelease (på spanska): ::renfe comunicación::
 

Swisser

Medlem
Jag åker gärna tåg och speciellt om de är moderna, har servering eller restaurangvagn, har wifi och någon lite lyxigare avdelning (typ första klass). Fördelen som jag ser det är att man åker och kommer fram till centrum i en stad och slipper att åka ut till en flygplats med allt vad det innebär (att vara ute i god tid, säkerhetskontroller, etc.).

Det är verkligen bra att de förbättrar resemöjligheterna mellan Frankrike och Spanien och det skadar aldrig med utökad konkurrens mellan flyg och tåg.
 
Toppen