Senaste nytt

Ny flyglinje Karlstad-Frankfurt

MarcusC

Medlem
Hyggligt stort ändå...inte så ofta Sverige får nu linje till en av decstors hubbarns i Europa. Grattis Karlstad. Inga tider ännu dock?
 

erc

Medlem
...snart tyst i en vecka. Linjen ska börja trafikeras den 26 maj. Fortfarande inga möjligheter att köpa biljetter.
 

erc

Medlem
På Karlstad Flygplats Facebooksida publicerades precis följande:

"KARLSTAD AIRPORT AB
2014-04-16

Nu går det att boka flyg till Frankfurt direkt från Karlstad
Från och med idag går det att boka flyg från Karlstad direkt till Frankfurt, en av Europas största flyghubbar. Flyglinjen gör att det enkelt går att resa från Karlstad till 78 länder och 235 destinationer över hela världen på en och samma biljett, utan att behöva checka ut sitt bagage.

– Nu öppnar sig hela världen för Värmland på ett helt annat sätt, när du kan boka en resa direkt från Karlstad och checka ut ditt bagage i Peking eller Los Angeles, säger Peter Landmark, VD på Karlstad Airport.

Det går att boka biljetter på sin lokala resebyrå eller direkt på operatören BMI Regional’s webbsida bmiregional.com. Linjen startar den 26 maj och kommer att trafikeras av jetplanet Embraer 145 med 49 platser. Flyget avgår från Karlstad kl 15.50 söndag till fredag och är framme i Frankfurt 18.00. Tillbaka från Frankfurt går planet 18.30 och anländer till Karlstad kl 20.30."
 

erc

Medlem
Äntligen klart. Codeshareavtal mellan bmi regional och Lufthansa för linjen KSD-FRA. Fenomenalt trevligt för flygande värmlänningar!

Lufthansa öppnar upp världen för Karlstad och Värmland

Flygbolaget Lufthansa har öppnat upp sitt bokningssystem för Karlstad Airport. Det innebär att det går att boka resor direkt i Lufthansas system från Karlstad till 78 länder och 235 destinationer över hela världen. Karlstad finns också tillgängligt som destination för resande från hela världen.

– Att få Lufthansa som är ett av världens ledande flygbolag, med deras världsomspännande nätverk till Karlstad är unikt. Det betyder att vi kan resa från Värmland till Peking eller Buenos Aires på en och samma biljett, utan att behöva checka ut bagaget. Dessutom blir Karlstad en väl synlig, valbar destination från stora delar av världen, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.

Det är det brittiska flygbolaget BMI som har fått ett så kallat codeshare-avtal med Lufthansa, vilket betyder att linjen till och från Frankfurt finns tillgänglig i Lufthansas globala nätverk från 26 maj.

¬– Det gläder mig att våra passagerare från Karlstad kommer att få en snabb, lätt och smidig tillgång till våra destinationer i Asien, Afrika, Amerika och Europa i vårt globala bokningssystem, sägerUlrich Link, General Manager för Lufthansa Airlines i Skandinavien, Finland och Baltikum.

– Det här betyder mycket för att trygga och utveckla näringslivet i Karlstad och Värmland. Det har också stor betydelse för turismen och mötesindustrin eftersom man lätt kan komma till Karlstad från stora delar av världen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad.
 

Palazzi

Medlem
Fantastiskt kul för er i Värmland! Ett steg i rätt riktning för svensk luftfart!

Underleverantörer verkar vara det nya i Norden. Jettime o blue 1 för SAS, BMI för LH o Estonian för KLM.

Jacob har förövrigt skrivit en fin artikel på förstasidan :)
 

marbe166

Medlem
Jag har nu bokat in mig på den här linjen, åker KSD-FRA den 15 juni, till ett pris av 1012 kr (inklusive 50 kr tillägg för kreditkortsbetalning, hur är det, är inte sådana avgifter olagliga i Sverige?).
 
Toppen