Ni som flyger på Kalifornien, hur hanterar ni vattenbristen?

Diskussion i 'Resmål & visum' startad av jsn, 25 Maj 2015.

 1. jsn

  jsn Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Tänker ni på den över huvud taget? Försöker ni förbruka mindre vatten medans ni är där? Eller är det business as usual för er?
   
 2. Vi hade samma problem i Melbourne 2008-2009, man fick ta korta duschar. Aldrig tvätta bilen.
   
 3. palmen

  palmen Moderator

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  Jag gjorde mitt bästa och drack öl istället för vatten ;)
   
  flying, SNIFF, Jakob Österberg och 12 andra gillar detta.
 4. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Förbrukar inte speciellt mycket vatten, duschar snabbt ( förutom de få gånger jag njuter av ett bad) och tvättar inte bilar och vattnar gräsmattor medans jag är där. Med tanke på hur US hushållet med vattnet i toaletter, duschar, och annat så känns det som att det går att spara hur mycket som helst genom att de tittar på hur tex en svensk toalett är konstruerad gällande spolning.
   
  itti, Aurora, sembl och 1 annan gillar detta.
 5. Du menar American Standard som spolar 1 gpf (gallon per flush) för en pinkning på en toalett eller urinoar. Kanske det enklaste sättet att spara vatten i USA. Har påpekat detta många gånger men kommentaren var, det fungerar så varför ändra på det. Mitt motsvar, kolla din vattenräkning och se hur mycket den är på och sedan ta bort mer än hälften.

  Skämt åsido, jag är van med sommarhus med väldigt liten varmvattenberedare så man duschar efter principen. Dusch på snabbt i tex 15 sek, sedan av. Shampo på och sen dusch på igen snabbt som attan ca 25 sek. Råkade ut för detta i Cali både 2006 och 2008 så det var bara att göra sitt bästa. I tex Vegas har de vattenpoliser nuförtiden som åker runt och kollar om folk vattnar dagtid på dagar när man inte får vattna. Först en tillsägelse sedan kraftiga böter. Samma sak i vissa counties i Texas.

  Men hemma i sverige fastnar jag oftast länge i duschen tyvärr. Är fan av bra tryck och bra kontroll av varm/kallvattnet. Så jag lever inte som jag lär tyvärr.
   
  FF#1 gillar detta.
 6. FF#1

  FF#1 Medlem

  Ort:
  Luleå
  Land:
  Sverige Sverige
  Precis...American standard... you name it... ! :)

  Hemma i svedala, kan du lugnt ducha på 99% av alla orter, vi har vatten i överflöd, tar hand om avloppet och har låga energipriser samt lågt användande av fossila bränslen för att åstadkomma varmvatten. :)

  Edit: de har en poäng med att det funkar som det är. Men snålspolande toa och dåliga rör i gatan blir det lätt stopp... men vad sjutton, så får man väl bygga om så att det inte krävs en syndaflod för att föra "skiten" nedströms.
   
  Nemo och sembl gillar detta.
 7. Monkey_Class

  Monkey_Class Guest

  Skulle de dessutom lära sig att laga bättre mat så blir det inte så mycket "skit" att spola bort.
   
  Kiev, FlyingErik, Dreamliner787 och 1 annan gillar detta.
 8. jth

  jth Medlem

  Ort:
  Stockholm
  Land:
  Sverige Sverige
  NU var det några år sen jag var i San Jose/Silicon valley. Men ni som bor på hotell, hur märker man av det då? Är det någon begränsning på dusch och bad då eller rullar saker på mest som vanligt? Har de månne slutat med gratis vattenflaska på rummen?
   
 9. Nemo

  Nemo Medlem

  Ort:
  Uppsala
  Land:
  Sverige Sverige
  Dricksvatten är minsta problemen. Däremot att använda dricksvatten till allt annat (bevattning, wc, etc) är ett problem. Så drick så mycket du orkar.
   
 10. SvartMjolk

  SvartMjolk Medlem

  Ort:
  Göteborg
  Land:
  Sverige Sverige
  Min bror bor i San Francisco och de fick nyligen lappar hem om att de inte bör skölja grönsaker och frukt i kranen längre. Ett tips vore ju att skippa alla dessa liter vatten som ställs fram på varenda restaurang och hak i hela landet så fort man ska käka.
   

Dela sidan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×